Citat:
În prealabil postat de FlorinM
@Mihailc: nu cred ca m-a luat gura pe dinainte sa zic ceva de gen ca nu e Duh Sfant in BOR sau asa ceva, ci sa luam aminte la pericolul care pandeste CRESTINISMUL! Spun ce am vazut.
Daca ai facut caterinca de ce am spus poti sa razi singur, caci nu mi se pare amuzant faptul ca zidurile Bisericii sunt in pericol de a fi daramate, caci ''asediul" este inceput.
Oare nimeni nu vede ce se intampla in BOR si nu numai? De ce taceti la asa ceva si va certati pe te miri ce motive? Or am impresia ca sunteti victima manipularii? Orgoliile si mandria nu isi locul in astfel de probleme.
Doamne iarta-ne!
|
Prietene FlorinM, creștinismul (care nu este totuna cu Biserica) este amenințat de vreo 2000 de ani încoace de toate ideologiile cu care a fost sau este, contemporan. Biserica a fost prigonită dintotdeauna, direct sau ipocrit, din exterior sau interior. Așa că o experiență bimilenară de martiriu aproape continuu e o garanție pentru dăinuirea ei, și să nu uităm că Capul Bisericii este Hristos, prin urmare "porțile iadului nu o vor surpa". Tu ai grijă de tine și de ai tăi, fă-ți pravila, fi activ în parohie, fă bine peste puterile tale, luptă cu vitejie împotriva patimilor și iubește toată făptura. Lasă-L pe Domnul să vegheze la integritatea Bisericii.
La partea cu certurile sunt de acord cu tine, însă la "tăceri" am unele amendamente. După cum se vede foarte bine și pe acest forum, pofta de vorbărie se manifestă foarte intens și printre pravoslavnicii români, ba chiar se discută în exces despre lucruri neesențiale, dar na, ne-am obișnuit de-acum să-și ia și dracul partea din orice încercare de lucru bun. Cuvântul "caterincă" și ce-o fi însemnând el n-am idee în ce măsură este aplicabil în contextul de față.
Cu bine