![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ba este o mare problema daca te impartasesti rar. Vezi invataturile Sfintilor Parinti, vezi Canonul 9 apostolic, vezi Canonul 2 de la Antiohia. Asa cum nu poti trai fara sa mananci constant painea cea de toate zilele, asa nu poti avea viata in tine daca nu mananci continuu Painea Vietii, Painea noastra cea spre fiinta.
Este cu pregatire, continua si ea. Pentru ca moartea nu stie de soroacele noastre, trebuie sa avem grija sa nu ne prinda in off side. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Dacă vreun cleric s-ar afla postind în zi de duminică sau sâmbătă (afară numai de una) să se caterisească; iar de ar fi laic, să se afurisească." Spovedania e necesara daca te mustra constiinta de pacate grele (de moarte, impotriva Duhului Sfant, strigatoare la Cer). Daca te-ai impartasit sa zicem duminica trecuta si a trecut o saptamana fara sa comiti infractiuni de genul asta, atunci sambata "te cercetezi", iti faci o introspectie serioasa si asa te poti apropia iarasi de Sfintele Taine pentru tamaduirea sufletului si a trupului, spre iertarea pacatelor usoare care s-au facut in mod sigur in saptamana ce a trecut (si care se iarta la rugaciunile zilnice si la cele liturgice), si spre viata de veci. Dar, toate acestea cu stiinta duhovnicului, nu dupa capul tau! Discuti cu el si, daca ai binecuvantarea lui, poti incerca impartasania saptamanala. Oricum ar fi, in momentul in care comiti infractiunea, il cauti pe preot sa te spovedesti! Ca veni vorba, Sfintele sunt intr-adevar pentru Sfinti, insa Unul este Sfant, Unul Domn Iisus Hristos, intru slava Lui Dumnezeu-Tatal, Amin! Iar Sfintii Parinti, desi se considerau cu adevarat pa-ca-tosi, crezand asta fara nici un dubiu, ei se apropiau totusi de de fiecare data de Sfantul Potir, cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim des sau rar? | Va_iubesc | Impartasania (Taina Euharistiei) | 978 | 17.05.2017 02:29:00 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|