Citat:
În prealabil postat de Scotsman
Negarea realitatii este periculoasa.Serios.Este primul pas spre mental illness.Bineinteles ca informatiile sunt relevante.Ca tu nu stiai de ele este altceva.Te poti insa informa in loc sa postezi opinii de duzina.La Taxil ma refer.Intrucat este evident ca Hristos este mentionat de cei de care ai spus ca nu il mentioneza ai cotit-o brusc spre Constantin.Puteai,cu onoare,sa spui:,,Ma,nu stiam,dar o sa ma informez".
Eu totusi vreau sa cred,desi parerea generala este alta,ca nu te caracterizeaza nici lipsa de onoare si nici orbirea de a sustine din rautate ceva impotriva evidentelor.PS:cu ce ai tu defilezi.Restul merg alaturi cu EL si niciodata nu sunt singuri.
|
Scotsman, eu am ajuns la concluzia că nu poți convinge pe cineva prin recurs la rațiune sau la metodă. Ca să convingi pe cineva de ceva (despre orice, nu neapărat despre Cristos), trebuie ca mai întâi în acela să existe o aplecare spre cercetare. Mai general spus, o predispoziție spre a primi. Iar în acest caz, va descoperi singur adevărul. Când auzim despre cineva că dintr-o dată a avut un declic și s-a convertit, de fapt nu s-a petrecut nimic exterior și nu a aflat ceva ce nu avea posibilitatea până atunci să afle. Doar că i-au căzut solzii de pe inimă, ceea ce a dus imediat la căderea solzilor de pe ochi. Dacă cineva nu crede în cele din Biblie, nici recursul la sursele extrabiblice care confirmă cele biblice nu îl convinge, ci numai acest proces interior care e în puterea Paracletului.
De aceea, Lui să ne rugăm și să spunem "Că nu vrei, Stăpâne, să pierzi făptura mâinilor Tale, ci ca toți (...) la lumina adevărului să ajungă !"