![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exemplul 3 (o mostra de caracter.. de parca mai era nevoie..) Scotsman: "Eu totusi vreau sa cred,desi parerea generala este alta,ca nu te caracterizeaza nici lipsa de onoare si nici orbirea de a sustine din rautate ceva impotriva evidentelor" Cozia:Si de asemenea daca NU GASESTI NICI O REFERINTA LA HRISTOS, vreau sa iti ceri iertare, altfel te voi considera o jigodie, ma intelegi, si nu cred ca doresti acest lucru! si exemplele ar putea continua..dar ce folos? Ideea e ca nu prea are rost sa mai pui lemne pe foc. Si cand lemnele se termina, se stinge si focul. Scot, chiar contemporani cu Hristos sa fi fost unii, tot gasesc motive sa-L conteste. Asta pt. ca se asteapta ca realitatea dumnezeiasca sa poata fi probata, verificata cu mijloace limitate. Asta pt. ca unii nu pricep ca degeaba duci o floare la ureche si apoi faci scandal ca nu miroase. Asta pt. ca nu cauta unde trebuie si nici nu-L intreaba pe Cel cautat. Tot am vrut sa-ti dau un link, dar am tot uitat. Ceva scris de Steinhardt - parca vad ca ai citit de mult, da nu-i nimic, iti reamintesc. "Episodul din Evanghelie cu Nicodim si Iisus este, probabil, dovada cea mai bună a imposibilității culturii și inteligenței de a constitui singure calea către Hristos. Cultura, inteligența ori știința nu-s piedici, dar nici elemente ajutătoare. Iar cazul în speță atâta chiar dovedește: că mintea și învățătura pot să nu stea în calea credinței. (Odată omul ajuns la credință, cunoașterea și ascuțimea îi vor fi însă de folos, vor amplifica, adânci și ageri credința)." Nicodim ne oferă tabloul – încântător, consolator, splendid – al cărturarului modest, al carturarului nesigur și nedelectat de sine. Iată-l acolo, șezând în fața Domnului, biet vizitator nocturn, oarecum zăpăcit de cele ce aude, înfricoșat neîndoielnic... Iată-l plin de bunăvoință, curiozitate și incertitudine, de puternica dorință de a înțelege și crede, plin de admirație și simpatie și venerație pentru Cel care-i stă în față și ale Cărui vorbe le ascultă cu nesaț, parcă și cu teamă dar și stăpânit de o nădejde nebună. Nicodim – nădejdea nebună a intelectualilor unui sfârșit de veac covârșit de tipărituri, informații și servo-mecanisme, înfometat de credință, dibuind în lumea semnificațiilor și semnificatelor – urma facerilor Atotțiitorului și a făgăduințelor lui Hristos. articolul in intregime aici: http://nicolaesteinhardt.wordpress.c...odim/#more-486 - asta-i pe scurt diferenta dintre un cautator adevarat care tine cont de meta-metodologia lui Hristos si altul care-si admira cu nesat superbia si suficienta propriei minti.- be blessed, Scot Last edited by delia31; 26.12.2010 at 23:43:01. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Discriminarea - o boala a societatii in care traim - | razvan_andrei | Generalitati | 23 | 27.02.2012 12:47:06 |
Ce ati schimba,daca ati putea,la lumea in care traim? | tigerAvalo9 | Generalitati | 41 | 26.05.2011 22:00:24 |
lumea in care traim | giovaninnaa | Generalitati | 68 | 29.10.2010 14:16:29 |
De ce nu traim cu adevarat credinta? | iosif | Pocainta | 59 | 16.08.2010 00:13:38 |
traim in lumi diferite. cu inima... | rebellu007 | Generalitati | 27 | 22.09.2009 16:30:11 |
|