08.01.2011, 14:44:45
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 13.12.2009
|
|
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Practica aceasta este o invenție omenească, ea nu este nici poruncită de Hristos, nici validată de practica apostolilor. Dacă ar fi s-ar reflecta în FA și în epistole, fiind o chestiune importantă, "de viață și de moarte"-la propriu. Îmi veți replica din nou, și uite așa ne depărtăm de topic... vedeți de ce e important să fim consecvenți și punctuali?
În sfârșit intrăm în miezul problemei după 4 pagini de bătut apa-n piuă! Vedeți că nu e greu?
1a. Nu e Evaghelia după Ioan, ci epistola 1 Ioan 5,16 (partea a doua)
2a. Versetul (întreg) la o citire mai atentă spune tocmai invers: să se roage pentru păcatul "nu de moarte", și să nu se roage (mă rog, apostolul formulează altcumva ideea- nu asta e important) pentru cel de moarte.
3a. Nu este vorba despre oameni morți, ci păcate care conduc la moarte (la niște oameni vii care n-au murit încă).
Unde este aici rugăciunea pentru cei morți?
Aș avea mai multe de comentat la acest verset (de fapt sunt două Efes.2,19-20), însă trebuie să plec acum la Biserică.
Vă doresc un sabat plăcut!
|
Nu o sa va mai replic,dar a ,,n'' oara va rog sa aduceti contrargumente biblice.