![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceaușescu n-a fost comunist, mă îndoiesc că ar fi citit vreodată ceva. Ceaușescu a fost pcr-ist și nimic mai mult și ca om a militat (șoptindu-i-se la ureche) spre societatea multilateral dezvoltată. Și dacă vă e dor de Ceaușescu, îl aveți ca substitut pe domnul Băsescu, e adevărat, ceva mai inteligent ca predecesorul său, dar nu mai puțin ahtiat după cultul personalității. Din păcate, pentru el e prea devreme, așa cum pentru Ceaușescu a fost prea târziu ... să-și revină. Să nu regretăm ceea ce a fost (comunismul), ci să regretăm oportunitățile pe care ni le-ar fi putut deschide o societate "egalitară". Am pierdut startul în '90, n-am fructificat ceea ce un regim, de altfel, falimentar, a reușit să facă, totuși, bun. Un exemplu: câți dintre actualii absolvenți de facultăți (mă refer la generațiile de peste 40 de ani) ar fi fost licențiați într-un regim capitalist neperturbat de episodul comunist din România? Nu prea mulți! Nu uitați câ încă am fi fost mulți dintre noi noi urmașii "iobagilor" fără acces în elita culturală cu epicentrul la Casa Regală sau pe la alți boieri, sateliți ai puterii. Nu regret comunismul, dar iubesc dreptatea. Și să fim drepți: istoria de după 1946 încă nu s-a scris! Și nu îmi doresc comunismul așa cum nu-mi doresc democrația în care votul bețivului cumpărat cu "o sută de ceva", macaroane și tăieței în campania electorală valorează tot atât cât votul unui om ca Andrei Marga, Ecaterina Andronescu sau Andrei Pleșu! (am pomenit oameni de valoare indiferent de înclinația lor politică: pnl, psd, pdl).
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... | eodor nastasa | Generalitati | 15 | 12.09.2014 11:35:56 |
Nicolae Ceausescu si Muntele Athos | Marius22 | Generalitati | 16 | 22.02.2014 16:03:38 |
L-au deshumat pe Ceausescu | sergiu | Generalitati | 37 | 27.07.2010 20:01:13 |
15 IANUARIE.Se naste o stea | iulyaan | Generalitati | 50 | 15.01.2009 09:08:54 |
|