Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2011, 17:47:20
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Principiul comunismului este pizma, dorința de a-i nimici pe bogați.

Comunistul e un narcisist care dorește să nu fie nimeni mai sus decât el. Pentru a-și implementa utopia, el e gata să sacrifice pe semenii săi care se împotrivesc. Comunistul nu vede omul în ceilalți ci doar un obiect, menit să-i satisfacă dorinețele lui egoiste.

Dacă comuniștii ar fi sinceri, atunci ei s-ar organiza ei înșiși în comunități comuniste. Dar ceea ce îi preocupă nu este asta, ci doborârea celor față de care se simt umiliți. Este vorba de mândrie, de dorința de a nu avea superiori.

Simpatia pentru comunism corespunde unor suflete insensibile, otrăvite de mândria luciferică, nepăsătoare față de suferințele oamenilor dar ahtiate după dominație Comunismul este satanic..
Buuunnn... Acum vreau sa va rog si eu ceva: inlocuiti termenul "comunism" din textul mai sus-amintit (impreuna cu toata familia sa lexicala) si inlocuiti-l cu SUA (Statele Unite),care este mama democratiei (adica,chipurile,cei mai democrati - ca stiu si eu ca democratia a aparut in Grecia). Ce iese? Va zic eu,un adevar mai mult decat evident! Ceea ce s-a amintit si specificat mai sus e perfect valabil (si) pentru democratie!

Va recomand cu caldura:

http://www.youtube.com/watch?v=5uclnjp9uqI

Puteti comenta?

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
1. Aveau toti loc de munca, 8 ore zi, salariu. Traiau decent.
Dupa aia puteai avea o viata privata, un concediu. Iti permiteai cate ceva.
2. Aveau toti locuinte (intai cu chirie de la stat, care mai apoi au fost cumparate). Toi aveti azi locuinta proprietate privata, din vremea aceea luata (de voi sau macar de parinti).
3. Aveau toti acces la multe (sanatate, cultura, scoala, facultate etc.). Scoli bune, copii educati mai bine.

Dezavantaje:
1. Se lucra asa cum se lucra in alea 8 ore. Se lucra de Pasti, Craciun etc.
2. Repartitii la locuri de munca, cu orase inchise.
3. Ingradiri de libertati.
4. In comparatie cu vestul posibilitati materiale mai reduse.
5. Unii vor spune ca nu aveau voie la biserica. Asta depinde de context.
6. A urmat si epoca mai grea, cu lipsuri mari de alimente, energie si etc.

In epoca...capitalista

1. Oameni fara locuinte, sau traind in conditii mizere, fara caldura, etc.
2. Someri
3. Invatamant asa cum este
4. Din cauza preturilor multi nu au acces la cultura, invatamant, sanitar (unde sunt acum doua categorii, si sunt lipsuri mari).
5. Saracie mare. Muritori de foame. Diferente nari intre grupuri sociale (unii milionari, miliardari, altii la limita de subsistenta).
6. Educatie libertina a copiilor, si negiljarea lor (deh, serviciu fara limite, parinti epuizati etc.)
7. Program de munca de nu se mai stie, nu mai ai timp de familie, de cultura, etc.
8. Copii abandonati din cauza ca oamenii se duc servitori la altii in strainatate din cauza de bani.

Parti bune
Libertati de toate felurile.
Si? Nu-mi mai vin in minte.
Depinde aici mult de norocuzl si sansa fiecaruia. Unul poate ajunge milionar/miliardar, altul...

Va intreb acum: am spus ceva nou, sau neadevarat?

Poate ca solutia ar fi undeva la mijloc si inca nu s-a gasit.
Foarte adevarat sora! Un post ce numai "orbii" il pot ignora! O comparatie realista,adevarata! Sunt tanar si vad mai bine lucrurile,bubele generatiei din prezent,asa ca as ruga sa postati doar afirmatii FONDATE!
Voua vi se pare normal ca unii sa mearga la scoala cu haine si incaltari rupte,in timp ce altu sa vina cu BMW X6 (da,cazul unei foste colege de clasa,conducea o astfel de masina in anii de scoala).
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... eodor nastasa Generalitati 15 12.09.2014 11:35:56
Nicolae Ceausescu si Muntele Athos Marius22 Generalitati 16 22.02.2014 16:03:38
L-au deshumat pe Ceausescu sergiu Generalitati 37 27.07.2010 20:01:13
15 IANUARIE.Se naste o stea iulyaan Generalitati 50 15.01.2009 09:08:54