![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Oameni buni!
Nu stiu de ce va contraziceti unii cu altii, cand (presupun macar) ca stiti bine ca fiecare forma politica are avantajele si dezavantajele ei. Eu am trait epoca trecuta, traiesc epoca actuala la modul extrem, asa ca stiu ce vorbesc. Inainte de '89: 1. Aveau toti loc de munca, 8 ore zi, salariu. Traiau decent. Dupa aia puteai avea o viata privata, un concediu. Iti permiteai cate ceva. 2. Aveau toti locuinte (intai cu chirie de la stat, care mai apoi au fost cumparate). Toi aveti azi locuinta proprietate privata, din vremea aceea luata (de voi sau macar de parinti). 3. Aveau toti acces la multe (sanatate, cultura, scoala, facultate etc.). Scoli bune, copii educati mai bine. Dezavantaje: 1. Se lucra asa cum se lucra in alea 8 ore. Se lucra de Pasti, Craciun etc. 2. Repartitii la locuri de munca, cu orase inchise. 3. Ingradiri de libertati. 4. In comparatie cu vestul posibilitati materiale mai reduse. 5. Unii vor spune ca nu aveau voie la biserica. Asta depinde de context. 6. A urmat si epoca mai grea, cu lipsuri mari de alimente, energie si etc. In epoca...capitalista 1. Oameni fara locuinte, sau traind in conditii mizere, fara caldura, etc. 2. Someri 3. Invatamant asa cum este 4. Din cauza preturilor multi nu au acces la cultura, invatamant, sanitar (unde sunt acum doua categorii, si sunt lipsuri mari). 5. Saracie mare. Muritori de foame. Diferente nari intre grupuri sociale (unii milionari, miliardari, altii la limita de subsistenta). 6. Educatie libertina a copiilor, si negiljarea lor (deh, serviciu fara limite, parinti epuizati etc.) 7. Program de munca de nu se mai stie, nu mai ai timp de familie, de cultura, etc. 8. Copii abandonati din cauza ca oamenii se duc servitori la altii in strainatate din cauza de bani. Parti bune Libertati de toate felurile. Si? Nu-mi mai vin in minte. Depinde aici mult de norocuzl si sansa fiecaruia. Unul poate ajunge milionar/miliardar, altul... Va intreb acum: am spus ceva nou, sau neadevarat? Poate ca solutia ar fi undeva la mijloc si inca nu s-a gasit.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... | eodor nastasa | Generalitati | 15 | 12.09.2014 11:35:56 |
Nicolae Ceausescu si Muntele Athos | Marius22 | Generalitati | 16 | 22.02.2014 16:03:38 |
L-au deshumat pe Ceausescu | sergiu | Generalitati | 37 | 27.07.2010 20:01:13 |
15 IANUARIE.Se naste o stea | iulyaan | Generalitati | 50 | 15.01.2009 09:08:54 |
|