Citat:
În prealabil postat de lugrez
De unde oi fi tras tu concluzia asta, habar nu am. Nu spune nimic de Dumnezeu, credinta, religie sau altceva similar, ci doar de o dorinta tiranica de a subjuga orice individ unui stat tiranic si oprimator. Pe scurt, e cel mult politica totalitara, nicidecum religie sau anti-teism.
Banuiala ta e o preconceptie cu nimic confirmata de acest text.
|
lugrez, dar la Pitesti ce au facut cu oamenii? Le-au "scos din cap" credinta; e adevarat? Este exact ceea ce si-a propus Lenin:
"Individul este ceva care trebuie suprimat... Cel care rezistă va fi suprimat ca o tumoare maligna. Sângele este cel mai bun îngrășământ oferit de natură. Să nu credeți câ sunt crud. Toate aceste împușcări și spânzurări care se fac din ordinul meu mă plictisesc. Urăsc victimele mai ales pentru că ele mă silesc să le omor...".
Cei care si-au pastrat credinta, au fost omorati; cu alte cuvinte au devenit mucenici, indiferent ca acest lucru convine sau nu unora.
Oare nu stii,
lugrez, ca printre cei, care au suferit in inchisori, au fost si multi preoti?
Lenin, in interviul dat lui Papini, nu se refera direct la ML, ci vorbeste in general, si isi arata toata ura fata de om, ca creatie a lui Dumnezeu. Intentia vadita este de a distruge acest om.