Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.03.2011, 19:48:15
annaa23's Avatar
annaa23 annaa23 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.03.2011
Locație: Ardeal
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Intrebare: Am auzit că unii din cei ce-și zic „ostași ai Domnului” fac adunări și predică prin casele oamenilor, fără să știe preoții și fără să rămână în legătură cu ei. Este un lucru bun acesta?

Parintele Cleopa raspunde: Nu este bun, fratele meu. Căci sfintele și dumnezeieștile canoane nu dau voie mireanului și nici chiar preotului să predice în public, fără de porunca episcopului locului. În dreptul canonic al Bisericii de Răsărit se scrie așa: „Cu împuternicirea episcopului, și preoții pot să predice în biserică, dar episcopul le poate lua acest drept, când nu va fi convins sau va avea o îndoială asupra curăției credinței lor”. Și iarăși zice: „Fără de împuternicirea episcopului, nimeni nu poate predica în biserică”.

Plus de asta, in OD toti predica,pe rand.Chiar si femeile..

Asa ca..va dau din nou dreptate :nu va mai imprastiati "margaritarele" pe aici..
Poti sa incetezi sa arunci cu pietre? Sau asta te face sa te simti bine? Asta te face mai buna decat mine? Mai aparatoare a caii celei stramte? :). Bine ca permit canoanele nunti destrabalate, si botez cu chef si tot felul de practici pagane. Fie cum spui tu. Sa ai tu deplina dreptate daca asta te face sa te simti bine. Nu tot da inainte cu canoanele, cu unii si altii care isi dau cu parerea. Treci prin filtrul constiintei tale, si judeca tu din cat cunosti Cuvantul lui Dumnezeu ce e mai impotrivitor ca niste oameni cu dorinta sincera de a se apropia de Dumnezeu se aduna sau ceea ce se intampla in BOR in ziua de azi? Poti sa-ti ti pietrele pentru tine, sau sa arunci dupa altii, oastasii sunt fratii mei! Asa cum tie nu-ti place sa arunc dupa ai tai nu arunca nici tu dupa ai mei.
Sunt preoti care nici nu vor sa auda de Oaste, preoti care fac slujba de duminica si in rest sunt.. ca oamenii, ca lumea. Traieste mai departe in lumea ta, dar nu vorbi de un lucru daca nu ai stat in mijlocul lui candva. Din auzite pot sa-ti spun si eu despre preotii pe care-i ti sus si tare o gramada de mizerii. Asta nu inseamna ca toti sunt o apa si-un pamant. Te rog sa-ti vezi de treaba ta. Poti sa incetezi sa imi mai raspunzi la postari. Am inteles, tara asta e ortodoxa, ostasii sun intrusi si nu au dreptul sa se manifeste in tara asta democrata, BOR e plina de oameni cu ravna si tineret in clocot dupa Hristos. Sper sa realizezi ca din cei 86% care se declara ortodocsi 50% habar nu au ce presupune ortodoxia, 25%sunt crestini de duminica si poate restul buni crestini, tocmai pentru ca nu au o viata schimbata in Iisus Hristos, pentru ca merg 3 ore pe sapt la Biserica si asculta o predica de 5 minute din care rareori raman ce ceva! Dumnezeu sa va ajute pe mai departe la mai mare! Dumnezeu sa te lumineze! Sa nu fie asta pentru tine o osanda, sa regreti candva toate petrele astea! Numai bine.

"Domnul sa-ti fie desfatarea si El iti va da tot ce-ti doreste inima. Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El si El va lucra!" (Ps.37, 4-5)

"Cu fața strălucită de Chipul Tău Divin,
Îmi voi pleca genunchii, spre Tine-așa să vin
și din genunchi veșmîntul și talpa să-Ți sărut
spunîndu-Ți ce dator sunt de tot ce mi-ai făcut." (Traian Dorz)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oastea Domnului pacatoasa Generalitati 48 17.09.2015 12:14:56
Oastea Domnului BenHur Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 23 18.02.2011 21:07:12
Oastea Domnului Giorgina Alte Religii 38 28.06.2010 23:48:35
Oastea Domnului juana302 Generalitati 4 23.07.2008 15:16:43
Oastea Domnului paraschevaiasi Generalitati 2 22.02.2007 23:03:48