![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci la voi la asta se reduce totul: osândirea „sectarilor” căci noi suntem mari ortodocși, după care se pupă mâini și se fac plecăciuni celor ce stau în răspântii smoliți sau sunt primii la ospețe și la merite plătite de gLume, pentru ca să ne vadă cineva și să surâdem satisfăcuți când vedem pe cineva care fățarnic fiind chiar îndrăznește pozna aceasta, crezând că e meritul nostru, exact ca orice prooroc mincinos care crede că iată că din pricina lui victima s-a supus și are ascultare de mai mare, păi dacă pupă mâini și face plecăciuni la maimari ca să fie ambii văzuți de oameni, nu este asta dovada? Asta e dovadă că habar nu aveți ce e aia ascultare și supunere înaintea Domnului, e cea mai mare dovadă că voi vă luați peritele plătite, adică vă luați răsplata nemaiașteptând nimic de la Dumnezeu. După ce m-ai fermecat deci cu priceperea și explicația atât de frumoasă ai sfârșit în a îndemna la pupături și plecăciuni exact ca orice prooroc mincinos ce speră să fie și el un pedagog de școală veche... deci înecpeți în duh și sfârșiți în trup... și e de așteptat din moment ce mai marii voștrii se amăgesc cu puterea lor de a se răzbuna... așa și voi, pe sectarii creștini în loc să-i plângeți îi osândiți și judecați, iar pe voi înșivă nu vă vedeți cât de sfințișori vă credeți și ce nume mari vă înălțați... Dacă Iisus Hristos n-a înviat atunci zadarnică este credința noastră. Și dacă a înviat, atunci nu este Viața mai mult decât averea?.. și trupul mai mult decât îmbrăcămintea, și dragostea sfântă decât grija, și smerenia decât puterea de a crea tot felul de griji în închipuire? Pentru ce vă îngrijorați voi? Că nu pup mâinile preoților și nu fac plecăciuni prin piețe celor ce caută întietățurile gLumii? Eu mă îngrijorez că nici după atâta vreme nu scap de copilul antichrist care crește în mine și care vrea să sugă moartea de la sânul unor căprițe străine... moartea sădită de tartorul anterior... și de aceea e atât de curios dacă frumusețile „naturale” au sau nu tot felul de metehne... Deci iată o grijă dată de Dumnezeu, grija de a nu privi la o femei pentru ca să ți se aprindă pofta de sine și care te îmbie să încerci să arăți că poți. Nu voi putea niciodată! E sigur. Nu voi putea crea... decât chipuri cioplite cu păcatul după asemănarea gLumii... Deci mă uit la voi și se pare că la atât se rezumă toată credința unora, la pupat și la plecăciuni prin piețe și răspântii. Foarte bine, nu vă condamn, faceți-le voi și lasă ca să ne luăm după voi că pentru asta voi o să răspundeți mai mult. Plecați-vă unii altora cât poftiți... Dar eu mă întreb ce a vrut să zică Domnul când i-a zis lui Petru că cel ce a făcut baie nu mai trebuie spălat decât pe picioare? Ce baie a făcut Ap. Petru ajuns mai târziu sfânt? Unde sa spălat? Făcea sf. Petru baie cu picioarele afară din apă? Deci dacă ești așa înțelept spune-mi și mie ce baie a făcut Petru de a mărturisit Domnul că doar picioarele lor mai trebuiau a fi spălate? Nu de alta dar ca să-ți fac plecăciune și prin tine să mă închin Domnului... pentru că ai binevoit să mă înveți binele în loc să mă înveți răul. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ziua de rugăciune pentru pacea Ierusalimului ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 26.09.2012 22:09:22 |
Comunicat de presa - PF Daniel nu a facut si nu face parte din nicio loja masonica | Marius247 | Intrebari utilizatori | 1 | 17.05.2010 18:51:11 |
De ce nu exista B.O a Ierusalimului? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 28.04.2010 17:55:20 |
Sfantul Sofronie, patriarhul Ierusalimului | iordachescu elena | Intrebari utilizatori | 1 | 11.03.2010 17:04:03 |
Cati patriarhi crestini ortodocsi a avut BO a Ierusalimului? | mihailt | Generalitati | 3 | 14.12.2009 03:43:06 |
|