Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2011, 17:07:16
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sigur ca ai studiat "lucrari despre Biblie", n-ai studiat Biblia insa, cu o minte lipsita de prejudecati.
Erori sunt daca vrei musai sa vezi erori si atunci devii orb si surd la orice contra-argumentatie.
Alin crede-ma ca prima oara cand am citit biblia a fost la 12 ani si am crezut fiecare cuvintel, si o credeam adevarul absolut, asta a durat pana 16 ani, cand am inceput sa vad neconcordante.
Iar erori sunt, nu ca am zis eu ci toti exegetii recunosc treaba asta.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cred ca termenul corect ar fi "trairilor religioase personale" care da, pot fi si subiective dar pot fi si obiective, in orice caz cuvantul "personale" este cheia, adica nu poate cineva sa experimenteze aceasta cunoastere in locul tau si sa ti-o transmita direct, fara a fi deloc alterata de prejudecatile tale si scepticismul tau.

Dupa cum vezi, oamenii incearca dar ca in povestea aia cu ceasca de ceai, nu este loc pentru a turna nici o picatura fiind plina deja, totul se varsa pe dinafara.
Asa este, numai ca nu cred ca ele pot fi obiective deloc.
Oricum de un lucru m-au convins cativa de aici: ca nu trebuie sa mai iau religia in serios!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
atitudinea bisericii fata de violenta in familie mihaela75 Reguli in Biserica 64 31.03.2014 06:24:19
Tiganii. Care este atitudinea noastra fata de ei? romandragut Generalitati 291 20.12.2013 07:33:02
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18