Ai rabdare dar in acelasi timp lasa-le sa inteleaga ca daca esti crestina nu inseamna ca esti proasta(spun asta deoarece oamenii prosti ii cred pe oamenii buni prosti).
Si eu am trecut printr-o perioada in care o colega de-a mea nu ma avea deloc la inima(nici macar nu imi dau seama de la ce a inceput; pur si simplu m-am trezit ca ma barfeste, apoi se ia de mine pentru tot felul de maruntisuri si cand ma intorceam acasa ma simteam foarte obosita si ma plangeam prietenului meu de cat de tare ma supara femeia aia; parca eram parazitata complet de catre ea: nici nu ma puteam gandi la altceva decat la ea; ma intrebam oare ce o sa mai scorneasca si ce o sa mai gaseasca de criticat la mine pana cand am intrebat-o foarte direct ce problema are cu mine. De atunci s-a calmat dar si-a gasit alta victima pe care s-o paraziteze: o colega penticostala. Mi-am dat seama ce fel de om e femeia aia; se luase de mine pentru ca eram cea mai tanara si eram si noua apoi s-a luat de urmatoarea persoana care i s-a parut slaba si care a fost colega penticostala. Colega asta penticostala a fost o inspiratie de bunatate, blandete, iertare, rabdare si voiosie pentru mine.
Pe oamenii cu caracter imputit ii recunosti din faptul ca se iau de cei care nu riposteaza sau de cei de pe urma carora nu au nimic de castigat.
Sfatul meu este sa nu-ti fie rusine sa spui ce ai de spus si sa le raspunzi cu calm si tact la rautati.
|