Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2011, 21:59:13
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Si eu sunt de parere ca e bine sa asculti de invataturile crestin ortodoxe (desi eu nu prea ascult de acestea),dar de invataturile crestin ortodoxe nu de rastalmaciri de i-au inselat sau ii inseala dracii pe unii sa le zica.
Niciodata nu s-a scos asa ceva in Biserica ortodoxa,sa mergi la razboi de pedepsire "a rau credinciosilor"sau a necredinciosilor,Sfantul Ioan Gura de Aur zice ca cine omoara un eretic,face un pacat de neiertat,ca dracii inselasera pe unii sa zica asa pe atunci (de a omora pe unii ca sunt eretici).

Sunt Sfintii Parintii si acesti Sfinti Parinti zic de invatatura crestin ortodoxa.
Daca dracii ii inseala pe unii sa zica absurditati care nu corespund cu ce invata Duhul Sfant prin gura Sfantului Ioan Gura de Aur,Sfantului Vasile cel Mare,Sfantului Grigorie Teologul (ale carui carti au cam disparut mi se pare,dar nu stiu de ce) ale Sfantului Ioan Damaschinul etc,ei stiu ce zic,care doreste sa urmeze cum indeamna fratele Cristian crestin ortodoxia,nu neo-nazismul care se vrea crestin ortodoxie,sau fundamentalismul sau mai stiu eu cum ca dracii dupa parerea mea au scos aceste absurditati,sa le prezinte ca si crestin ortodoxie.

Mustrarea pentru pacate zisa in canoanele Sfintilor Parinti era oprirea de la Sfanta Impartasanie pe o perioada de timp sau pana cel de pacatuise se pocaia,nu iesirea la mitinguri sa dai cu bata in pacatos,nici jignirea sau desconsiderarea pacatosului sau mai stiu eu ce.

Referitor la fratii neo-protestanti nici pe acestia nu cred ii voie sa ii jignesti,daca ei zic,ei stiu ce zic.
Nu sa dai cu bata in ei ca sunt eretici,sau mai stiu eu cum.
Daca Sfantul Apostol Pavel zice :
"17.De aceea: "Ieșiți din mijlocul lor și vă osebiți, zice Domnul, și de ce este necurat să nu vă atingeți și Eu vă voi primi pe voi.
18.Și voi fi vouă tată, și veți fi Mie fii și fiice", zice Domnul Atotțiitorul."
Nu stiu daca o fi zis ca sa pleci din acel loc,ci poate sa te deosebesti prin aceea ca ai comportare crestin ortodoxa,ca esti bland,esti milos,nu esti mandru,nu esti suparacios,nu esti desfranat,nu esti injurator etc.

Nu este Sfantul Arhanghel Mihail crestin ortodox?
Nu zice ca Sfantul Arhanghel Mihail cand unii ingeri incepusera a se departa de la calea cea buna in vesnicie,probabil inspirat de Duhul Sfant a zis:
"sa stam bine,sa stam cu frica".
Sa stam cu frica de intunecimile care le mai avem inca.
Ca doar asa a auzit si Sfantul Siluan "tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" adica la vederea propriilor pacate si avand nadejdea ca preabunul Dumnezeu il va vindeca de acele pacate.
Frumoase cuvinte , si mai ales de folos ! Biserica Ortodoxa nu s-a impus niciodata cu bata , cu forta , si nu a folosit violenta in nici un fel . Biserica Ortodoxa nu a fost galagioasa si nu a pus accentul pe propaganda ieftina si multicolora ! A ramas tacuta , smerita , neschimbata , iar cine a reusit sa o cunoasca cu adevarat , n-o va parasi niciodata . Doamne Ajuta !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11