Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.06.2011, 16:00:58
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paprika Vezi mesajul
Dumnezeule, ce de prostii... este trist pentru mine sa citesc asa ceva...
ce frumoase sunt slujbele tinute de preoti de confesiuni diferite, care il maresc si preaslavesc fiecare in felul sau pe Domnul. credeti voi ca Stapanul nostru al tuturor este incantat cand va vede atat de mandri, de artagosi, de nu va mai vedeti lungul nasului de atata suficienta...

nu zice nimeni sa nu ramai ortodox pana la capat, daca simti ca ti-ai gasit religia in care il poti sluji pe Domnul cel ma bine, dar toleranta fratilor, toleranta!!!!
si va mai mirati ca bisericile ortodoxe sunt goale...
Cred ca mai nimerit ar fi sa cauti un forum umanist sau despre curentul flower-power ori new-age. Forumul asta nu prea cred ca o sa-ti placa, e plin de prostii din astea ortodoxe. Cand o sa cauti biserica ortodoxa te poti uita si ce scrie deasupra, poate ai nimerit in alta biserica. La mine in oras toate bisericile sunt pline duminica.
Vechi 03.06.2011, 16:10:18
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cred ca mai nimerit ar fi sa cauti un forum umanist sau despre curentul flower-power ori new-age. Forumul asta nu prea cred ca o sa-ti placa, e plin de prostii din astea ortodoxe. Cand o sa cauti biserica ortodoxa te poti uita si ce scrie deasupra, poate ai nimerit in alta biserica. La mine in oras toate bisericile sunt pline duminica.
Nu va flatati singur. In ciuda eforturilor dumneavoastra, sunt si pe acest forum destui ortodocsi adevarati, nu doar talibani care incearca sa puna monopol pe Dumnezeu.

Pentru acestia, intr-adevar, indemnul lui Cristiboss se justifica: Sa ramana ortodocsi pana la capat.

Pentru dumneavoastra, imi permit sa formulez un nou indemn: Sa deveniti ortodox. Deocamdata sunteti doar anti-catolic. Nu e de loc acelasi lucru.
Vechi 03.06.2011, 20:39:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Domnul Erethorn, daca citeati cu atentie articolul vedeati ca a fi ortodox nu e cu nimic mai daunator altor confesiuni decat a fi de ex. roman-catolic.

Sau poate gresesc si romano-catolicii recunosc "tainele" neoprotestantilor pe care nici ei nu le considera taine?

Sau considera ca acelasi har care exista in BRC lucreaza si la ei?
Vechi 03.06.2011, 21:17:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Domnul Erethorn, daca citeati cu atentie articolul vedeati ca a fi ortodox nu e cu nimic mai daunator altor confesiuni decat a fi de ex. roman-catolic.

Sau poate gresesc si romano-catolicii recunosc "tainele" neoprotestantilor pe care nici ei nu le considera taine?

Sau considera ca acelasi har care exista in BRC lucreaza si la ei?
Si alte culte au ecumenistii lor, iar in BC sunt cei mai multi. De altfel asa au si devenit multi ortodocsi catolici, crezand ca toate confesiunile ar fi bune si mantuitoare (cel putin ortodocsii si catolicii, daca nu si neoprotestantii pentru unii).
Unii nu isi cunosc doctrina, pentru ca daca si-ar cunoaste-o inseamna ca ar spune intentionat neadevaruri cu ortodocsii la fel ca si catolicii, ca sa ne pacaleasca.

De exemplu iata catehismul catolic, (tradus de dl. Mihnea in romana): http://www.catehism.ro/cb_Lectia12.htm
"Biserica mai este una și în învățătura ei: aceasta înseamnă că fiecare din cele trei sute de milioane de catolici din lume1 cred în exact aceleași adevăruri. Dacă un catolic neagă chiar și un singur articol de credință, chiar dacă le crede pe toate celelalte, încetează de a mai fi un catolic și este rupt de Biserică.
Am văzut că anumite religii pot părea că au una sau două dintre mărci, dar singură Biserica Catolică le are pe toate, deci este singura și adevărata Biserică a lui Cristos. Celelalte religii nu sunt una, adică nu sunt unite în întreaga lume, nu au dovezi de sfințenie, niciodată neavând niciun mare sfânt pe care Dumnezeu să îl facă să fie cunoscut ca atare prin miracolele făcute
."

In plus ne mai si jigneste spunandu-ne talibani.

Last edited by catalin2; 03.06.2011 at 21:21:09.
Vechi 03.06.2011, 20:41:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
Aceste "intrari ", draga Catalin , au fost , sunt si vor mai fi , chiar s-au inmultit in ultima vreme , si trebuie sa ne bucuram ca multi sectari isi iau titulatura de ortodocsi pentru a intra pe acest forum , inseamna ca ORTODOXIA ii deranjeaza , ii tulbura , si asta-i semn bun , si trebuie sa le multumim .
Vechi 03.06.2011, 20:56:48
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Arsenie Papacioc

" Nu exsista nimic mai minunat decat Adevarul ! Exista doar O SINGURA BISERICA a lui Hristos , apostolica si SOBORNICEASCA . Nu mai multe , nici macar doua . Iar celelalte sunt sinagogi ale celor ce viclenesc si sinod al razvratitilor . Noi , dreptcredinciosii crestini ortodocsi , aceasta gandim , asa credem , pe acestea le vestim . Este nevoie sa pazesti toate fara nici o exceptie si , mai presus de toate , cele ale credintei noatre . Pentru ca a devia cat de putin pacatuiesti de moarte "
Attached Images
File Type: jpg 1111images.jpg (7,1 KB, 1 views)
Vechi 03.06.2011, 21:03:42
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Arsenie Boca

Citat:
Lasa-i sa-si faca numarul , sa se simta si ei bine intr un fel anume ! Dialogul cu ei nu ne aduce roade , si sa urmam indemnul lui Arsenie Boca : " Nu da cu bata in viespile sectare "
Attached Images
File Type: jpg 0000000images.jpg (6,1 KB, 0 views)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11