![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
prietene Listener mi se pare ca gresesti!
Daca omul este vegetarian, este foarte bine, iar daca mananca carne este la fel de bine.Nicaieri in Noul Testament nu scrie ca NU ai voie sa mananci carne.Apostolul Pavel zice ca "toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos" (1Corinteni 10:23),deci TOATE imi sunt ingaduite.Tot la fel, sfintii apostoli ce au hotarat la sinodul apostolic din Ierusalim? Citez: "Noi am hotărât, adunați într-un gând, ca să trimitem la voi bărbați aleși, împreună cu iubiții noștri Barnaba și Pavel, Oameni care și-au pus sufletele lor pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos. Drept aceea, am trimis pe Iuda și pe Sila, care vă vor vesti și ei, cu cuvântul, aceleași lucruri. Pentru că, părutu-s-a Duhului Sfânt și nouă, să nu vi se pună nici o greutate în plus în afară de cele ce sunt necesare: Să vă feriți de cele jertfite idolilor și de sânge și de (animale) sugrumate și de desfrâu, de care păzindu-vă, bine veți face. Fiți sănătoși!"(Fapte 15:25-29) .Scrie undeva ca nu ai voie sa mananci carne?Spune doar ca nu ai voie sa mananci animale sugrumate, dar asta e cu totul altceva...nu ca nu ai voie sa mananci deloc carne. Daca cineva se poate abtine de la carne, e OK iar daca cineva mananca carne nu trebuie condamnat, e la fel de OK. E adevarat, carnea contine anumite toxine, mai ales cea de porc...dar mancata cumpatat carnea face si bine, nu numai rau...altfel bunul Dumnezeu ne-ar fi interzis-o.La fel si vinul (ca tot suntem pe un topic in care se discuta despre vin), baut cu masura face bine,dar abuzul de vin duce la multe nenorociri din punct de vedere medical si nu numai, asa ca....TOATE IMI SUNT INGADUITE, DAR NU TOATE IMI SUNT DE FOLOS! Multa iubire...Doamne ajuta! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce | Adriana Cluj | Rugaciuni | 7 | 13.04.2012 17:02:34 |
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos | alexandra28again | Intamplari adevarate | 30 | 19.04.2010 22:39:35 |
Cand nu avem voie sa coasem | marinmagda18 | Generalitati | 13 | 03.03.2010 15:15:58 |
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 17.02.2008 08:36:51 |
|