Citat:
În prealabil postat de maria40
Da, Kronos, ai dreptate ca poate dura ani de zile daca nu e tratata, insa, eu nu am vrut sa se panicheze si mai tare decat este!
|
Am înțeles. Dar nu a spus ce medicament(e) ia și cine i le-a recomandat. Poate să fi fost la un medic de familie care să-i fi dat ceva pe bază de plante sau ceva care nu are rezultate pe termen lung. Anxietatea, depresia și afecțiuni asemănătoare țin de psihiatrie. Foarte mulți evită până în ultimul moment vizita la un astfel de cabinet considerând că acolo ajung numai nebunii de-a binelea și nu vor să fie puși în aceeași oală cu ei. Faptul că le prezentăm problema într-o lumină blândă nu face altceva decât să le dea impresia că nu e atât de gravă, că ei au puterea de-a o depăși și că o vizită la psihiatru e nenecesară, ca să nu mai spun că
rușinoasă (mentalitatea românilor încă n-a ajuns în secolul 21). Dar problema e gravă și nu trebuie lăsată de pe-o zi pe alta pentru că avansează și se cronicizează.
Citat:
In privinta psihoterapiei eu una sunt sceptica ca va avea rezultate. Eu i-am dat un exemplu in privinta sedintelor de relaxare nu am detailat toate discutiile care au loc in cabinetul unui psiholog.
|
De videncat, mai mult ca sigur că nu-l va vindeca
doar psihoterapia. Dar categoric îl va ajuta. Toate studiile indică că cele mai bune rezultate se obțin atunci când se combină tratamentul cu ședințele de terapie.
Citat:
Nu toti dintre cei care au atacuri de panica sau de anxietatea au la baza un eveniment socant. La cei cu un sistem nervos mai slab pot aparea subit.
|
Adevărat. Întotdeauna e vorba de un psihic mai fragil. Cu toții trăim evenimente neplăcute, tragice, dar nu ne îmbolnăvim toți.
Citat:
Am o ruda apropiata care are de ani de zile atacuri de panica.....a cheltuit o gramada de bani cu tot felul de analize, incerca in zadar sa-si gaseasca o boala organica pentru a-si explica starea de rau pe care o avea. A facut si sedinte de psihoterapie dar ea tot nu se simte bine. Evita cu desavarsire sa participe la evenimentele nefericite din viata familiei ei (recent i-a murit bunica si pur si simplu nu a fost la inmormantare).
Intra in panica cand aude despre cineva ca s-a imbolnavit de ceva grav. Eu o cred ca nu se simte bine si am sfatuit-o mereu sa incerce sa munceasca mai mult , astfel, gandurile rele nu o vor mai napadi.
|
Depinde de psihanalist, de cât de interesat e să ia banii sau să vindece. Ia tratament?
Citat:
[...]dar, pana la urma tine si de vointa ta sa iesi din starea asta, care, sunt convinsa ca e cumplita.....sa simti ca ti-e rau dar tu fizic sa nu ai nimic.
|
Foarte puțini au această putere de-a depăși de unii singuri problema. Cei mai mulți trăiesc doar cu iluzia că pot, dar eșuează și urmările pot fi urâte. Nu gândurile dictează numărul de receptori din neuron și cantitatea de neurotransmițător sintetizată, ci cele din urmă influențează modul nostru de gândire.