Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.08.2011, 00:34:13
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"Rugaciunea lui Iisus este cea mai mare izbanda pe care o poate avea omul pe pamant. Este partasie neincetata cu Dumnezeu. Nu exista lucrare mai vie, samanta mai roditoare, mijloc mai bun de urcare la ceruri decat Rugaciunea lui Iisus, mai ales cand devine intensa si staruitoare, iar aceasta se intampla atunci cand inainteaza singura in viata noastra si devine neincetata.

Este evident ca nu eu sunt cel ce-mi voi invata sinele sa spuna fara intrerupere Rugaciunea lui Iisus. Eu insa ce sa fac? Cat pot si cat imi amintesc, sa spun intruna Rugaciunea ca sa nu mi se imprastie mintea, ci sa se obisnuiasca sa urmeze cugetului celui bun (...).

Daca izbutesc sa inaintez asa, nu mai sunt eu cel ce lucrez Rugaciunea, nu mai spun eu sinelui: Iar ai uitat Rugaciunea, incepe din nou! Rugaciunea se lucreaza singura inlauntrul meu in urma stradaniilor mele initiale, iar eu ma culc si ma trezesc cu Rugaciunea staruitoare si neintrerupta a Dulcelui Iisus.

M-am ostenit la inceput cu aruncatul semintei roditoare, iar mai apoi pamantul a nascut si continua sa nasca roada de la sine, fara intrerupere. Duhul Sfant preia lucrarea de rostire launtrica a Rugaciunii in inima mea" (Gheron Emilian, fost egumen al Manastirii Simonos Petra - Sf. Munte Athos)

Last edited by George.m; 09.08.2011 at 00:36:49.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunea lui Iisus georgeval Rugaciuni 51 11.11.2014 09:55:20
"Minunea" unui fachir si rugaciunea lui Iisus (de Arhimandrit Nicolae Drobiazghin) andrei_im Alte Religii 1 14.05.2011 02:05:28
Rugaciunea lui Iisus MadalinS Rugaciuni 8 10.04.2011 19:11:36
DESPRE RUGACIUNEA LUI IISUS emanuel2007 Despre Biserica Ortodoxa in general 114 16.03.2011 22:26:15
Cleopa Paraschiv Mina Dobzeu Rugaciunea lui Iisus mihailt Rugaciuni 1 18.05.2008 13:06:37