Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2012, 17:22:47
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Spui lucruri frumoase dar care sunt in contradictie cu ceea ce spun Sfintii Parinti - ca tot i-ai amintit. Cam asta stiu eu ca spun Sfintii Parinti: "Cu oamenii să te împaci dar cu păcatele să te cerți."
E greu sa pricep... Daca sunt lucruri frumoase, ar insemna ca NU sunt in contradictie. Poate ca eu ma exprim mai putin pe intelesul semenilor mei, fiindca exclud din capul locului o rastalmacire rau-voitoare.
Nu stiu, chiar nu stiu unde am sustinut eu ca as fi de acord cu pacatul? Tot ce am incercat sa spun este ca singurul mod de a-l ajuta pe pacatos si pe mine insumi in acelasi timp si la randul meu poate mai pacatos decat el, este sa nu-l umilesc, ci - daca accepta dialogul - sa-i ofer in primul rand dragoste, apoi sa-l ajut sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Daca nu e dispus la dialog, nimic nu e mai de folos decat rugaciunea sincera, fara ca el sa stie.
Am la indemana astfel de povete ale sfintilor parinti si acum in perioada asta chiar m-a invrednicit Dumnezeu sa le citesc mai des. Dar in primul rand nu-mi place sa dau copy&paste, in al doilea, nici n-as putea, fiindca sunt in format PDF si nu ma prea pricep in IT, iar in al treilea, nu vreau sa dovedesc nimic. Tot ce scriu este mai mult pentru propria mea lupta, este un mod de a-mi insusi toate aceste invataturi, prin repetitie...
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 26.01.2012, 17:42:30
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
E greu sa pricep... Daca sunt lucruri frumoase, ar insemna ca NU sunt in contradictie. Poate ca eu ma exprim mai putin pe intelesul semenilor mei, fiindca exclud din capul locului o rastalmacire rau-voitoare...
Pai tocmai ai vorbit foarte mult si am afirmat ca spui lucruri fumoase in stilul tau caracteristic de a le expune, insa ai uitat esenta tocmai ce eu am subliniat-o intr-o fraza - adica sa te impotrivesti pacatului - ceea ce tu in acel post nu sustii, cel putin eu asta am inteles.
Tu ai vorbit doar de dragoste fata de apropele, fata de pacatos etc.

ps: sper sa ma fi inteles acum

Last edited by ovidiu b.; 26.01.2012 at 17:58:37.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunea lui Iisus georgeval Rugaciuni 51 11.11.2014 09:55:20
"Minunea" unui fachir si rugaciunea lui Iisus (de Arhimandrit Nicolae Drobiazghin) andrei_im Alte Religii 1 14.05.2011 02:05:28
Rugaciunea lui Iisus MadalinS Rugaciuni 8 10.04.2011 19:11:36
DESPRE RUGACIUNEA LUI IISUS emanuel2007 Despre Biserica Ortodoxa in general 114 16.03.2011 22:26:15
Cleopa Paraschiv Mina Dobzeu Rugaciunea lui Iisus mihailt Rugaciuni 1 18.05.2008 13:06:37