Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Spui lucruri frumoase dar care sunt in contradictie cu ceea ce spun Sfintii Parinti - ca tot i-ai amintit. Cam asta stiu eu ca spun Sfintii Parinti: "Cu oamenii să te împaci dar cu păcatele să te cerți."
|
E greu sa pricep... Daca sunt lucruri frumoase, ar insemna ca NU sunt in contradictie. Poate ca eu ma exprim mai putin pe intelesul semenilor mei, fiindca exclud din capul locului o rastalmacire rau-voitoare.
Nu stiu, chiar nu stiu unde am sustinut eu ca as fi de acord cu pacatul? Tot ce am incercat sa spun este ca singurul mod de a-l ajuta pe pacatos si pe mine insumi in acelasi timp si la randul meu poate mai pacatos decat el, este sa nu-l umilesc, ci - daca accepta dialogul - sa-i ofer in primul rand dragoste, apoi sa-l ajut sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Daca nu e dispus la dialog, nimic nu e mai de folos decat rugaciunea sincera, fara ca el sa stie.
Am la indemana astfel de povete ale sfintilor parinti si acum in perioada asta chiar m-a invrednicit Dumnezeu sa le citesc mai des. Dar in primul rand nu-mi place sa dau copy&paste, in al doilea, nici n-as putea, fiindca sunt in format PDF si nu ma prea pricep in IT, iar in al treilea, nu vreau sa dovedesc nimic. Tot ce scriu este mai mult pentru propria mea lupta, este un mod de a-mi insusi toate aceste invataturi, prin repetitie...
Doamne-ajuta!