Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.08.2011, 02:32:35
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Aceasta femeie s-a casatorit cu barbatul nepotrivit. Ce ar trebui sa faca? Sa plece cat vede cu ochii, asta ar trebui sa faca. Sa divorteze de urgenta.
:d Cum sa nu. Nu vad vreun duhovnic recomandand asa ceva. Sau daca, din intamplare, problemele de la servici te vor afecta in asa fel incat sa-l jignesti pe sotul tau? Recomanzi acelasi lucru? Si juramintele nu le-ai facut ca la prima suparare sa pleci. Viata asta, niciodata nu se stie ce-ti rezerva ziua de maine.

"Sa nu uite mirii ca legatura cu care Taina nuntii uneste pe barbat si femeie este sfanta si vesnica, pentru ca este binecuvantata si consfintita de Biserica, adica intarita de Dumnezeu insusi. Precum auzim in Apostolul ce se citeste la cununie, aceasta legatura e asemanata de Sf. Apostol Pavel cu legatura sfanta si tainica dintre Hristos si Biserica (Efes. 5, 23 s.u.). Ea trebuie sa ramana deci trainica si statornica si nu poate fi desfacuta pentru orice nepotrivire trecatoare, sau pentru alte pricini marunte care tulbura din cand in cand pacea si linistea caminului. Supararile si necazurile, mici sau mari, de care nimeni nu este scutit in viata, pot umbri uneori intelegerea si armonia ce trebuie sa dainuiasca intre soti; dar ele nu sunt temeiuri pentru divort, adica pentru desfacerea casniciilor. “Si vor fi cei doi un trup…” zice Sfantul Apostol Pavel despre cei ce se insotesc prin Taina nuntii (Efes. 5, 31). “Si pe care i-a unit Dumnezeu, omul sa nu-i desparta…”, adauga Biserica, citand pe Mantuitorul. Numai pacatul adulterului de care s-ar face vinovat unul din soti da celuilalt dreptul de a rupe legatura casatoriei, pangarita prin pacat. Si numai moartea desparte vremelnic pe sotii care s-au iubit in aceasta viata, pentru ca sa-i uneasca din nou, pentru vesnicie, in cealalta viata. " Invatatura de credinta crestina ortodoxa

As vrea sa dau un citat neduhovnicesc sau sa zicem ca inspiratia n-a fost de natura duhovniceasca. In Printesa Sissi(cred ca in desene, poate si in film), principesa pleaca la mama acasa pentru ca Franz a insinuat sau a facut-o direct nesimtita. Si la care mama i-a spus ceva de genu:"De cate ori m-a facat tatal tau (sau si eu l-am facut) nesimtita, ar fi trebuit sa ne separam de n ori pana acum". :D

Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
Asa se si intampla.Dupa o criza din asta ea ii spune ca a gresit(alteori ii da dreptate,se invinovateste) el isi da seama si o ia in brate spunandu.i ca o iubeste si ca sa mai aiba rabdare cand il mai apuca nervii
Un ultim sfat neduhovnicesc, ca si asa "am vorbit" cam mult. Am ascultat intr-o zi la radio ca daca cineva se manie sa nu ii raspunzi si sa-l privesti, incercand sa nu auzi ceea ce spune, si sa te uiti la el si sa vezi ce face mania din om si s-ar putea sa te bufneasca rasul. Si recomanda ca in momentul acela sa taci si dupa, sau chiar si atunci tu sa-i raspunzi cu "te iubesc" sau orice alt lucru dragut, si ai sa observi ca se va schimba. (Daca situatia e incredibil de grava poti si doar sa taci, tot ajuta).

Si intr-un alt reportaj spunea ca daca un copil are un tata bataus sa invete amandoi un cuvant cand sunt pe pace. Adica cand pot vorbi normal, sa discute despre cat de grav e sa te maniezi sau sa dai in copilul tau si sa-si aleaga un cuvant impreuna, ca de exemplu "broasca". Si atunci cand barbatul(sau chiar femeia), pierdundu-si controlul si vrand sa-l bata, sa pronunte cuvantul "broasca" si in acel moment, "vinovatul" va constientiza prostia si se va lasa de batut.

P.S. Cu exceptia unui citat unde am specificat cartea, restul sunt preluate din Cuviosul Paisie Aghioritul, "Viata de familie"
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
femeia si barbatul - ore munca romandragut Generalitati 91 10.06.2016 09:24:57
Relatiile sexuale inainte de casatorie Simona-Marilena Nunta 119 22.05.2014 14:29:31
Cum ramane cu "barbatul sa-si iubeasca femeia ca pe el insusi" sarra21 Generalitati 54 21.10.2010 15:24:46
Relatiile sexuale inainte de casatorie PISICUTA35 Generalitati 186 03.03.2009 11:46:18
sex inainte de casatorie dumitrucelmare2000 Generalitati 87 09.05.2007 11:38:59