Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.08.2011, 11:57:35
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cred ca nu ai citit cu atentie ce a scris Azzura. Cine a spus ca femeia il compara pe barbat cu Hristos? Supunerea femeii fata de barbat este asezata in cadrul supunerii pe care ea este datoare sa o aiba fata de Domnul, deci e o stare prin care ea se armonizeaza cu barbatul, nu o stare de robie. (noi suntem prietenii Domnului, nu slujitorii Lui) Barbatul este chemat sa-si iubeasca femeia, precum Hristos Biserica. Fara aceasta iubire nu poate cere, unilateral, femeii supunere. Iubirea cuprinde in sine si supunere, iar supunerea nu este deplina si sincera fara iubire.
.
VERSETUL adus in discutie de catre azzurra ... asadar reciteste ce a spus ea si gindeste ....
ce vorbesc eu si ce spui tu .... doua lucruri DIFERITE ,,,, asadar atentie LA CONTEXT
multa iubire
Citat:
Din moment ca Dumnezeu a unit barbatul cu femeia inseamna ca acestia se potrivesc. Incompatibilitate tine de mental si de caracter, care se poate forma,modela si schimba pe parcursul vietii. A dat Azzura un citat foarte bun:Nu înțelegeți că în deosebirea caracterelor se ascunde armonia lui Dumnezeu? Caracterele deosebite creează armonia. Vai vouă, dacă ați avea același caracter!
.

esti tu sigura ca Dumnezeu A FACUT ASTA ? adica Dumnezeu uneste necredinsiosul cu credinciosul ? MINCIUNA cu ADEVARUL? incompatibilitatea tine de CREDINTA ,,,, sii fara ea suntem pierduti cu totii ...
am citit citatele lui AZZURRA ... ESTI SIGURA CA LE/AI INTELES ?
multa iubire

Citat:
Barbatul si femeia se completeaza si se echilibreaza reciproc, doar asta inseamna „un singur trup”, convietuirea armonica. Similitudinea anuleaza posibilitatea aceasta si favorizeaza aparitia conflictelor, in orice moment unul dintre cei doi il poate inlocui pe celalalt, facandu-l astfel de prisos. Tot Azzura cita: "Supararile si necazurile, mici sau mari, de care nimeni nu este scutit in viata, pot umbri uneori intelegerea si armonia" , insa aceste divergentele de opinii nu sunt menite pentru a distruge “acest trup” unit prin Taina Casatoriei, ci pentru a-l consolida. "Defectele" minore pot fi indreptate, atata timp cat schimbarea vine din interior. Barbatii nu se schimba pentru ca ii schimbam noi sau pentru ca asa vrem noi, se schimba numai daca vor ei si ca urmare a faptului ca noi ne-am schimbat. Nu avem putere asupra lui, ci asupra noastra, schimbandu-ne pe noi insine, putem sa-I schimbam pe ei. Defectele majore sunt greu de corectat, insa nu imposibil. Femeia are in general un "spirit al sacrificiului", pentru ca ea la nivel emotional e cea care daruieste, ea simte nevoia sa poata darui,in timp ce barbatul, la nivel emotional, e partea care primeste. De multe ori femeia e atrasa de “barbatul rau” ( macho, independent, incapatanat, necredincios etc.) pentru ca in sinea ei e un mic Pygmalion, care-si construieste o relatie nu cu persoana in sine, ci cu imaginea pe care a construit-o despre acea persoana, deci ea spera ca-l va putea schimba, iar el ii va fi vesnic recunoscator , o va iubi si o va respecta etern ,devenind pentru el acea“ icoana intr-un altar sa o pui la inchinat” , vorba poetului :) Exista, totusi o limita a suportabilitatii, sub care femeia/barbatul n-ar trebui sa coboare si sa accepte toate "nebuniile" celuilalt.
.

conplementaritatea exista DACA SI NUMAI DACA au interese comune SI LA FEL .... asa devin un singur trup ... restul sunt ABURELI si filosofie sterila
nu le iau pe rind ca sunt prea multe dar toate intra la categoria '' discutii '' .... daca femeia incearca sa il schimbe pe barbat si invers E CLAR CA NU SE POTRIVESC .... si taina casatoriei NU SE APLICA .... daca dumnezeu este iubire si eu stau in suferinta '' ca asa trebuie '', eu unu sunt primul care il reneg ... numai ca Dumnezeu nu face asta , omul e responsabil de suferintele sale SI MINCIUNILE sale .... apoi are impresia ca se smereste prin suferinta din casatorie , adica in minciuna ..... morrrrr de rasssss
uite de ce ateii vin si va dau peste nas si nu cred in el ... pentru timpeniile pe care le spuneti IL JIGNITI pe DUMNEZEU INSUSI ..si voi aveti impresia ca sunteti credinciosi ortodocsi .
multa iubire
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
femeia si barbatul - ore munca romandragut Generalitati 91 10.06.2016 09:24:57
Relatiile sexuale inainte de casatorie Simona-Marilena Nunta 119 22.05.2014 14:29:31
Cum ramane cu "barbatul sa-si iubeasca femeia ca pe el insusi" sarra21 Generalitati 54 21.10.2010 15:24:46
Relatiile sexuale inainte de casatorie PISICUTA35 Generalitati 186 03.03.2009 11:46:18
sex inainte de casatorie dumitrucelmare2000 Generalitati 87 09.05.2007 11:38:59