![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"niste nume,sau unii care zic asa....sa fie anatema" cine zice asa sa fie anatema. Ca s-a scris ca Dumnezeu Iisus Hristos zice ca Preasfanta Treime hotareste cand nu mai lucreaza anumite lucrari in cineva: "1.Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul. 2.Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă." Imi pare ca Dumnezeu Iisus Hristos spune clar ca Preasfanta Treime taie mladita,iar nu oameniii.Adica nu mai lucreaza anumite lucrari in cineva. De aci eu nu cred ca niste oameni pot hotara ca altii oameni sa nu mai primeasca har de la Dumnezeu (care inseamna anatema). Cand cineva se duce la doctor,doctorul constata ce boala are si mi se pare ca la Sfintele Sinoade ecumenice Sfintii Parinti nu au aruncat cu anateme ci doar au constatat ca acele invataturi daca sunt crezute duc la despartirea de Dumnezeu.Iar cei care credeau acele invataturi sunt despartiti de Dumnezeu. Deci formularea actuala a Sinodiconului imi pare neortodoxa,din punctul de vedere ca se arunca cu anateme,am mai scris cum pare,judaico-catoliceasca. Nu se zice "daca cineva zice....acela este anatema" la Sinodiconul cum este actual ci se zice "daca cineva zice....sa fie anatema". Intr-una din slujbele crestin ortodoxe nemodificate zice: "Lumina lui Hristos lumineaza tuturor". (spre exemplu: http://ro.orthodoxwiki.org/Liturghia..._sfin%C5%A3ite) De unde arata ca afara de calea desarvarsita de primire a harului ca iei Sfanta Impartasanie,Dumnezeu Iisus Hristos impartaseste har si altfel,prin caile Sale nestiute.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 28.08.2011 at 01:01:54. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Casatorie stil vechi | Andrreea | Nunta | 289 | 06.09.2019 17:44:23 |
pentru o casatorie pe stil vechi | doca | Botezul | 30 | 08.09.2012 19:29:55 |
biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 14:03:30 |
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice | bunicu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 24.03.2009 11:20:37 |
casatorie cu ortodox de stil vechi | doca | Nunta | 1 | 31.01.2008 15:06:59 |
|