Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Stimata doamna, mai intai permiteti-mi sa va felicit pentru ravna uriasa in credinta; putini, tot mai putini barbati au asa ceva. Nu imi plac ideile de genul "si femeile pot fi preot/episcop", v-o spun cu toata caldura si incredintarea duhovnicesti: aceste idei ale feministelor indracite, care v-ar vrea in randurile lor, dat fiind valoarea dvs., vin de la Ala. Ce bine ar fi sa abandonati asa o ispita... Si eu sunt destul de transconfesional/ecumenist in gandire, dar sunt si voi ramane catolic, chiar daca gandirea mea nu ramane doar in curtea Ecclesiei, ci galopeaza, in tropotul datator de scantei al intrebarilor si optiunilor interioare, mult dincolo de portile sigurantei mantuirii...
Referitor la intrebarea dvs., exista un raspuns, nu al meu, ci al unora pe langa care sunt un fir de praf, Papi si sfinti: vinovat pentru orice decadere/minciuna spiritula la scara societatii este acel talhar colectiv si fara chip, numit eufemistic "societate secreta". Oanume societate secreta, care mai nou se da "discreta"...
Cu stima.
|
Cu stima si din partea mea :)
Astazi citeam din codul rutier ca femeile fac de 3 ori mai putine accidente decat barbatii si stiti ce m-a surprins in explicatie? Ma asteptam sa scrie ca femeile sunt mai prudente la volan din cauza ca ar fi mai fricoase, dar spre surprinderea mea nu era deloc asta explicatia ci o alta: femeile respecta regulile de circulatie in mai mare masura decat barbatii din respect pentru ceilalti si pentru viata lor (viata celorlalti). Scria ca respectul face mai mult parte din conduita feminina. Fara sa vreau m-am gandit la discutiile de aici si m-am rugat sa traiesc si eu ziua in care acest respect sa faca parte in egala masura si din conduita masculina. In ziua in care se va intampla, mi-as dori sa putem reveni asupra subiectului adus in vorba aici de dvs., sunt sigura ca in acea zi, parerile dvs. vor fi diferite de cele de astazi.
Inca o data, multa stima si din partea mea :)