Din felul in care a formulat postarea,traiesc cu sentimentul ca initiatorul topicului deja si-a dat raspunsul.Probabil,problema sa mai ramane si cum sa isi convinga partenera.
Nu este prima oara cand aud de astfel de cazuri si ma iertati,dar raman uluita de fiecare data cat de spalati pe creier pot ajunge unii oameni,incat sunt capabili sa isi distruga viata din cauza unor idei prost intelese.
Si se pare ca unii sunt perfect antrenati in a ne face sa devenim "oitele perfecte",indiferent ca el,bunul pastor ne conduce sa ne aruncam in prapastie.Mai conteaza?Importanta este ascultarea oarba!Rezistenta acestor oameni este atat de mare la schimbare,incat si Hristos Insusi daca ar veni sa le spuna altceva,nu L-ar asculta.
Mai rau este ca majoritatea adeptilor acestui stil de gandire,raspandesc la randul lor aceleasi idei,virusandu-i si pe cei care poate inca mai au semne de intrebare,care isi permit sa gandeasca pentru ei.Doar frica este un mijloc ideal de manipulare a maselor,nu-i asa?Frica ca te bate Dumnezeu,blesteme mascate si alte lucrari pline de "iubire" sunt aproape un lait motiv in randul acestor crestini.Frica,frica si iar frica...dar de iubire nu auzi cam deloc vorbindu-se,oare de ce?Oare a cui religie o propovaduiesc acesti oameni?Hristosul pe care eu Il cunosc si Il simt este unul al iubirii ,voi cine sunteti de in numele Lui incatusati oamenii?
Ne-a inzestrat Dumnezeu cu gandire si simtire?Probabil se plictisea cand a facut-o...noi nu trebuie nici sa gandim si nici sa simtim prea mult,ci doar sa urmam orbeste...cel putin in viziunea acestor persoane!
Am cunoscut preoti,fie ca erau de mir si erau calugari,care pur si simplu te cuceresc prin simplitatea,smerenia,respectul care ti-l acorda ca fiinta umana,dar si dragostea cu care iti vorbesc si te sfatuiesc.Pacea,smerenia si dragostea din interior le lumineaza pana si chipul,iar cei care au intalnit astfel de persoane stiu despre ce vorbesc.De acesti oameni asculti nu datorita unor canoane sau dogme sau pe principiul ca "asa am spus eu!" ,ci pentru ca pana si simpla lor prezenta te fac sa te pleci si sa vrei sa ii urmezi...
|