Citat:
În prealabil postat de DragosP
Mai e una, dar te faci că n-o știi, sau chiar n-o știi: Sfânta Biserică a fost întemeiată de însuși Mântuitorul.
Spre deosebire de *protestanți, *costali etc-etc.
|
Presupun ca atunci cand spui Sfanta Biserica te referi la Biserica Ortodoxa? Te inseli un pic. Crestinii la inceput se numeau pur si simplu crestini: nici ortodocsi, nici catoloci nici protestanti - doar crestini. Si pe deasupra erau numiti la acea vreme eretici si alte denumiri deoarece mergeau pe la diferite popoare si propovaduiau Evanghelia: adica spuneau tuturor la care aveau ocazia cine a fost Isus si ce a facut pentru ei. Iar multora nu le convenea pentru ca le schimba stilul de viata, dintre familii unul il primea pe Isus altul nu vroia sa auda... si asa mai departe.
Asa ca, avand tot respectul pentru tine, nu cred ca ai dreptul sau autoritatea sa spui "eu sunt adevaratul crestin - tu nu esti!". Asta pana la urma este un lucru pe care il vom sti doar in ceruri cand vom ajunge. Crezi in cer nu? Si cu siguranta in cer cand vom ajunge nu ne vom numi ortodocsi, catolici, protestanti sau neo.... ci acolo vom fi toti care L-am iubit pe Dumnezeu cu toată inima, cu tot sufletul, și cu tot cugetul iar pe aproapele nsotru ca pe noi insine. Poate ca vor fi oameni care nu s-au numit nicicum: n-au avut timp sa se numeasca sau sa aleaga dar si-au cerut iertare pentru pacatele lor si l-au recunoscut pe Isus ca Mantuitor. Nu mai continui ca vorba lunga - saracia omului. STIMA.