![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe mine mă scuzați dar voi lipsi o vreme... succes la dezbateri! :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E evident ca un copil mic nu are cum sa se nasca invatat, nu stie nimic atunci cand e mic. Harul e un dar al Domnului catre oameni, nu are niciun merit un om sa primesca harul si bunul Dumnezeu s-a milostivit sa ne trimita harul desi dupa caderea lui Adam nimeni nu-l mai putea primi. In felul asta un bebelus nu ar trebui hranit, avut grija de el, etc. Botezul si harul sunt pentru sufletul sau, asta insemna pentru neoprotestanti ca micutii nu au suflet? Cred ca asta vine si din conceptia protestanta ca toti oamenii din cauza caderii lui Adam sunt rai si au cazut de tot. In ortodoxie toti oamenii sunt buni din fire, nu rai din nastere. |
|
|||
|
|||
![]()
Astea sunt prostii ce tin de "corectitudine politica" si conceptii ecumeniste. Adica sa respecti pe cineva inseamna sa spui ca un cal are sase picioare, daca el considera asta, ca altfel nu e respect. Sau ca neoprotestantii au aceeasi dreapta credinta ca si ortodocsii sau ca au botez.
Vedem multi neoprotestanti care ne tot bat la cap cu ecumensimul lor, dar de fapt e o mare pacaleala. Chiar neoprotestnatii sunt cei ce ii boteaza pe toti cei ce vin de la ortodocsi sau din alte culte, deci spun ca aceia nu-s botezati sau ca nu sunt crestini. Ecumenismul e un fel de pacaleala doar pentru ortodocsi, sa creada ca toate cultele sunt la fel ca sa fie mai usor convertiti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Deci: nașterea din nou poate fi oricînd, metanoia numai la maturitate.
|
|||
|
|||
![]()
Este evident. Pe cei care au venit cu ideea ecumenismului îi roade faptul că nu sunt cu Adevărul, n-au identitate. Faptul că ideea ecumenismului nu a plecat de la ortodocși spune cam totul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Se si observa, majoritatea eterodocsilor de pe forum sunt din ortodocsii pacaliti de idei ecumeniste care astfel s-au convertit la alt cult si acum vor sa ne propovaduiasca si noua aceste idei ecumeniste. Eu nu inteleg, daca tot crede ca toate cultele sunt bune, de ce s-a mai convetit la un alt cult, nu putea sa ramana ortodox?
|
|
|||
|
|||
![]()
Din cate stiu eu din Biserica nu s-a desprins niciun cult protestant sau neoprotestant. Au fost cativa schismatici (rascolnici, stilisti, etc.)
|
|
||||
|
||||
![]()
Avand in vedere ca Iisus spune "Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu" si nu spune "Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va boteza cineva , nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu", ma intreb daca botezul (ma refer la procedura de botezare cu slujba si scufundarea si iesirea din apa) este singura metoda de a te naste din apa si din Duh. Poate in marea majoritate a cazurilor este singura, dar este unica ? Nu pot exista cazuri speciale, cum ar fi talharul de pe cruce caruia i s-a promis raiul?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eu ortodoxa,el baptist | anamnaz | Alte Religii | 62 | 25.04.2016 22:56:31 |
Cultul penticostal | rafael12345 | Intrebari utilizatori | 46 | 23.01.2014 10:07:13 |
Toaca in cultul crestin | costel | Generalitati | 8 | 05.07.2012 17:01:05 |
Cum intelegeti cultul ortodox ? | STEPHAN | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 11.06.2012 17:13:39 |
Muzica in cultul Bisericii | Alexandru | Muzica Bisericeasca | 14 | 28.02.2007 18:13:44 |
|