Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2011, 13:17:50
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ludovic Vezi mesajul
"De asemenea i s-au născut fii și lui Sem, tatăl tuturor fiilor lui Eber și fratele mai mare al lui Iafet." - Facerea 10:21

Deci Sem > Iafet
Asa rezulta din acel verset, cum ati spus, eu n-am inteles insa de ce spune "tatal fiilor lui Eber". (tata in sensul de patriarh?) Eber nepotul lui Sem sau la care se refera? Tind sa cred ca la patriarh se refera, doar pe vremea lui Avraam,cel mai varstnic din familie era numit Mare Preot al tribului sau, iar acela era Sem, fiul lui Noe. Dupa batalia lui Avraam cu Chedorlaomer, cand ii elibereaza pe Lot si sodomieni, Sem a mai trait inca 67 de ani.
Fiii lui Sem au fost: Elam, Asur, Arfaxad, Lud și Aram.
Iar fiii lui Aram au fost: Uț, Hul, Gheter și Maș.
Lui Arfaxad i s-a născut Cainan; lui Cainan i s-a născut Șelah; lui Șelah i s-a născut Eber;
Iar lui Eber i s-au născut doi fii: numele unuia era Peleg, pentru că în zilele lui s-a împărțit pământul, și numele fratelui său era Ioctan.

Sa asteptam raspunsul domnului Osutafaraunu, de ce considera ca Sem e (sau nu e) cel mai mare.

Raspunsul meu final ramane : Iafet.
Ham e cel mai mic dintre frati, asa cum apare in Facere (9:24), asta e limpede. Sem avea 100 de ani la doi ani dupa potop (Facere 11:10),asta insemnand ca Noe sa aiba 602 ani, deci Sem s-a nascut cand Noe avea 502 ani. Din (Facere 5:32)aflam ca primul fiu al lui Noe s-a nascut cand el avea 500 de ani, deci acesta nu poate fi decat Iafet. Fraza din Facere 10:21 pare in neconcordanta cu calculul facut, ori traducerea e de vina , caci ar fi mers "tatăl tuturor fiilor lui Eber și frate cu Iafet, cel mai mare" [dintre frati] , ori am gresit calcului :)

Last edited by ioanna; 28.10.2011 at 13:59:35.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari despre Biblie Odinsson Despre Sfanta Scriptura 5 31.01.2012 16:03:28
Biblie si... mihaiparaschiv Teologie si Stiinta 14 13.06.2011 20:26:56
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. tigerAvalo9 Generalitati 11 02.09.2009 22:33:22