Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2011, 01:22:35
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Cateodata e mai bine sa nu dam curs primului impuls care ne stapaneste. Furia ne orbeste si tot ce ni se pare ca vrem sa combatem, in numele adevarului, nu e decat un exces de rautate care nu doar ca nu zideste, dar chiar darama si ceea ce vrea altul sa ridice!
N-am sa-i iau apararea lui Scotland, desi asa s-ar cadea, dar anumite "reprosuri" care i s-au facut, m-au dus cu gandul la Eminescu, atunci cand a scris "Criticilor mei".

Bade Ioane, ca un bun crestin, e bine sa stim ca nimeni pe lumea asta nu merita ura sau rautatea noastra, chiar daca avem motive sa credem ca... ar merita-o. Primul gust amar pe care mi l-a lasat opinia ta, nu a fost critica extrem de dura asupra textului (marturisesc ca nici eu nu agreez genul asta de lectura, dar nu pot sa nu apreciez multe dintre cele expuse acolo), ci atitudinea fata de... elementul "femeie". E adevarat ca in final, vii si dregi busuiocul, dupa ce ti-a mai trecut furia, dar daca tot realizezi ca ai scris sub acest impuls, de ce nu realizezi si faptul ca judecata acelui moment era intunecata si asupra textului nu doar asupra femeilor. E drept ca facem noi pipi pe roata cand vrea muschiul nostru, dar asta ne creeaza obligatia de a fi blanzi si mereu protectori ai femeii, nicidecum s-o umilim. Aminteste-ti ca bisericile sunt pline in general de femei, aminteste-ti ca femeia este cea careia Dumnezeu i-a oranduit sa fie mama... Nu intelegem noi prea clar ce inseamna treaba asta, dar ele stiu si nu trambiteaza... Si... am mai auzit odata o vorba la maica Siluana: "Spune-mi cum tratezi femeia, ca sa-ti spun ce fel de barbat esti!"
Nu ma astept sa-mi dai dreptate; dimpotriva, probabil vei avea din nou un imbold de a ma pune la punct si pe mine fiindca am indraznit sa nu fiu de acord cu punctul tau de vedere. As putea sa spun ca... "putin imi pasa mie de...", dar vezi tu ca, daca mie nu-mi pasa, tie nu-ti pasa, nimanui nu-i pasa, oare voia cui o facem, Ioane?
Ba dimpotriva, Moshule, iti dau toata dreptatea, caci cred ca ai vorbit drept.
Si iti multumesc pentru cuvintele tale, binefacatoare sufletului meu orbit.
Si imi cer iertare pentru ca te-am mahnit, asa cum am cerut iertare si Oanei. (Pe Scotland sunt in continuare mohorit de suparat...)
Cat despre femei si atitudinea mea despre femeia crestina, in special, am aratat deseori aici pe forum care imi este pozitia. Detest feminismul, din adincul sufletului. Dar am de invatat, mult mai am, cum sa ma exprim atunci cand imi pare ca intalnesc duhul pe care il detest. Ca nu vorbesc ideilor, ci oamenilor in carne si oase, lucru pe care, vai, l-am uitat ieri, spre rusinea mea...
Ce s-o mai lungim, am dat-o rau de tot in bara cu postarile acelea.. Imi e jena sa le recitesc. dar va trebui, pentru a infrunta caderea nervoasa din acele clipe.
As fi vrut sa nu se fi intamplat.
Rog pe toata lumea sa ma ierte. Caci ma caiesc amar. Si, of, parca nu ma recunosc... Iertati-mi, fratilor, ratacirea, va rog, daca se (mai) poate...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Drumul spre calugarie antoniap Calugarul 237 02.02.2016 11:06:30
drumul spre cluj-inzapezit? lore86 Generalitati 3 02.02.2012 21:20:07
Drumul spre rai spre_rasarit Generalitati 7 06.12.2011 18:53:28
Tinta spiritualitatii ortodoxe si drumul spre ea Savonarola Spiritualitatea ortodoxa 5 30.09.2011 22:13:21
Drumul spre schimbare ella87ella Pocainta 10 04.09.2009 15:31:59