Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2012, 23:58:32
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Grasule,nu am nici o problema cu confesiunea ta,nu ma deranjeaza ce sustine nimeni cat timp nu imi impune mie.Fara a se distruge acesta limita si eu acord acelasi respect care imi este acordat,pot intelege ca exista conceptii diferite,pot intelege pasiunea in apararea/expunerea lor dar nu as accepta somatii sau alte aspecte de acest tip care,din fericire,intre noi nu au existat pana acum.Sper sa raminem in acesta relatie cordiala.

Cu privire la ce ti-am cerut din NT nu-i graba si daca doresti un hint&tips cu privire la obiectiile mele ele pot viza atat lipsa unei afirmari clare precum in VT(unde exista pasaje care ar sustine acesta posibilitate)-acesta fiind insa un aspect mai mult tehnic-dar mai ales efectele mortii si invierii Mantuitorului din perspectiva lucrarii Duhului Sfant in credincios,arvuna lui Pavel ca sa spun asa.Aceste doua elemente conexate,mai am si altele,ma fac sa cred ca starea de incostienta nu poate sa mai exista in parametrii VT dupa Inviere.Ea poate fi un somn(aici ar incepe o interminabila discutie cu privire la modul cum trebuie inteleasa acesta notiune-in cheia VT sau precum un simbol in NT)dar nu este inconstient ci l-as accepta,precum Cullman,ca fiind ,,in Hristos".Nu spun ca asta ar insemna ceva similar cu conceptiile de stare intermediara existenta ci ar fi mai apropiat de imaginea din Apocalipsa 6:9-11.Daca tu imi demonstrezi cum lucreaza in credincios arvuna Duhului Sfant mentionata de Pavel si cum poate ea disparea(biblic sustinut)dupa moarte atunci sa stii ca o sa devin de-a dreptul interesat :)

Glumesc,sunt un amator,pacatos,care conversez si care momentan studiez Canonul Apostolic al primelor secole (Preotului Ica Jr),lucrare de exceptie,de care nu discuta nimeni si se pare ca nimeni nu este interesat.In fine,treaba fiecaruia,am decis sa nu mai ma amestec cu recomandari pt ca in definitiv fiecare doarme asa cum isi asterne insa cred ca sunt mai mari sanse sa ajung eu ortodox decat sa se discute despre acesta lucrare aici.Ti-am dat si cateva posibile argumente pe care am de gand sa le invoc,sa nu zici ca sunt baiat rau si tin doar pentru mine.Mi-a placut ca m-ai intrebat direct:) si apreciez asta :)

Ne auzim.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31