Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.02.2012, 12:07:37
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Cred că e nevoie și de rugăciune colectivă, și de rugăciune individuală. S-a vorbit de multe ori de „biserica de acasă”, însemnând că omul trebuie să plece de la liturghie, de la rugăciunea comună ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru jertfa Sa, și să o continue acasă, în familie, între vecini și colegi. Deci dacă Biserica reprezintă (sau trebuie) comuniunea întru Hristos a celor ce se roagă și se împărtășesc cu Trupul și Sângele Său, nu trebuie ca și familia să reprezinte același lucru? Eu tare mă tem de individualism, care e spiritul ce pare să cuprindă tot mai mult lumea actuală, mai ales în orașe. E trist că ne ducem și ne întoarcem singuri de la Biserică și că, de multe ori, așa petrecem și în familie.
Dar poate ca nu e intotdeauna vina noastra.
Mai e si alt aspect: poate ca nu e absolut necesar sa stam in genunchi ore intregi toata familia si sa rostim cu voce tare acatiste si paraclise; poate insasi faptul ca comunicam unii cu altii si suntem la curent cu nevoile si cu greutatile celorlalti ne fac sa ne unim energiile si sa ii incurajam in ceea ce au de facut.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
va rog din tot sufletul sa va rugati Sfantului Nectarie impreuna cu mine! andrutza151 Rugaciuni 2 28.12.2011 14:44:51
Sf. Ieromartir Isidor si cei 72 impreuna cu el pilgrim1 Diverse Sarbatori 1 25.01.2011 00:07:36
sa ne rugam impreuna! icamilin Umanitare 62 07.06.2009 01:20:31
Veszprem - plangand impreuna laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 15 16.02.2009 11:43:22
Impreuna pt totdeauna? andreea_teo Nunta 13 04.07.2007 10:05:51