Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2012, 23:24:35
andravenache andravenache is offline
Member

Data înregistrării: 26.03.2011
Locație: Timisoara
Implicit

Eu sunt convinsa ca Dumnezeu a stiut de la inceput ce or sa faca evreii (ca nu o sa-L asculte). Parerea mea este ca, asa cum am scris mai sus, El a incercat sa aleaga pe cel mai cel (pe Avraam) si, mergand pe ideea ca dint-un om drept credincios iasa alti drepti credinciosi, pe urmasii sai.
Daca ar fi ales oricare alt popor, noi am fi putut acum aduce argumente de genul: pai de ce i-a ales Dumnezeu pe aia, nu i-a vazut cat de pacatosi erau inainte de a-i alege? normal ca nu aveau nici o sansa..... daca i-ar fi ales pe evrei .....
Dumnezeu a vrut sa aiba un popor al Sau, care sa traiasca asa incat sa para ca in tara respectiva e Raiul pe pamant: un popor de oameni care Il iubesc pe Dumnezeu din toata inima lor, din tot sufletul si cu tot cugetul lor si pe aproapele lor ca pe ei insisi; un popor binecuvantat de Dumnezeu, care nu duce lipsa de nimic. Aceasta pentru a da un exemplu (ca se poate) si pentru a-i trezi pe ceilalti din idolatrie.
Faptul ca evrei nu au devenit poporul acesta demonstreaza cat de mic si slab e omul si ca nu poate face nimic fara Dumnezeu. Nici eu azi, daca incerc sa respect poruncile lui Dumnezeu nu reusesc - in afara de cazul in care Dumnezeu imi trimite Duhul Sfant sa ma ajute sa le respect.
Astfel, din experienta poporului evreu ar trebui sa invatam dependenta noastra absoluta de Creatorul nostru. Daca evreii care erau urmasii lui Avraam, ai lui Sem, nu au putut tine poruncile prin forte proprii, cu cat mai putin am putea noi, urmasii lui Iafet si Ham? Sa ne mai bazam oare pe noi insine in viata asta, sau sa dam eul nostru deoparte (eu pot, eu stiu, eu fac) si sa ne bazam pe Dumnezeu si DOAR PE DUMNEZEU?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre poporul Khazar Evreulcelales Generalitati 36 23.07.2013 18:17:00
Poporul Ales este superior inclusiv ontologic. Theodor_de_Mopsuestia Iudaismul 48 28.02.2013 11:28:57
Poporul ales. Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 13 23.01.2012 14:22:13
Stalin si poporul rus... Florin-Ionut Arta bisericeasca in general 9 27.08.2011 10:03:33
POPOR ALES, IUDEOMASONERIE SI IUDEOCOMUNISM adelin_antonescu Iudaismul 3 14.06.2007 19:17:40