![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfintul Ioan Gura de Aur (+ 407)
"Daca episcopul sau clericul este viclean in chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si inger din cer de-ar fi. Cel care doreste mintuire personala, cel care vrea sa fie un adevarat fiu al Bisericii Ortodoxe, acela cauta la corabia lui Noe scapare de potop. Cel care are teama de trasnetul strasnic al anatemei, care omoara sufletul si trupul, acela sa ia asupra-i dulcele jug al dogmelor Bisericii lui Hristos, sa-si imblinzeasca indaratnicia cugetului sau, cu ajutorul legilor bisericesti si sa se supuna in toate maicii sale - Biserica... Dupa mine, pacea nu este aceea care se tine pe saluturile si mesele comune fara rost, ci pacea intru Dumnezeu este cea care vine de la unirea duhovniceasca. Multi distrug astazi tocmai aceasta unire, cind, dintr-o rivna nechibzuita, neluind in seama hotaririle noastre si dind mai multa importanta celor iudaice, socotesc pe iudei drept invatatori care merita o incredere mai mare decit Parintii nostri." PARINTELE AMFILOHIE BRANZA - ASCULTAREA FATA DE DUHOVNIC [1/2](video) "- Cat de departe sa mergem cu ascultarea fata de duhovnic? - Ascultarea nu inseamna exploatare. Astazi s-a ajuns la o exploatare. Asculti de duhovnic pana unde nu se abate de la linia bisericii si a traditiei. Asta este esential. Presupune din partea noastra o cunoastere. Nemaiavand duhovnici de talia marilor Sfinti: Pahomie, Antonie, Arsenie, respectiv Paisie Olaru, Cleopa Ilie, Calinic de la Cernica, presupune sa pui si tu osul la treaba. Cunosti mersul dolarului, cunosti mersul trenurilor, cunosti toate formatiile astea de muzica, si de echipele de fotbal? Esti obligat sa cunosti si notiuni minime de cateheza, de istorie, de crestinism, deci ai obligatia aceasta. Si atunci, Dumnezeu iti cere ca si tu, intr-o oarecare masura, sa vezi astazi, cand este o criza de duhovnici, daca el corespunde, intr-adevar, nu numai nevoilor tale sufletesti (te impaci cu el: ca el plange ca mine, se bucura ca mine, si iarta asa cum am eu nevoie si dezleaga cu usurinta si da Sfanta Impartasanie cum dau compotul de prune pe piata babele, sa ia un ban pe seama cuiva. Nu asa!). Problema este deci, sa vezi daca concorda cu invatatura Bisericii ca uite vin vremurile apostaziei, si atunci iata, trebuie sa pui si tu osul la treaba, frate: citeste, studiaza, invata si deci asculti de duhovnic, in masura in care el asculta de Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. Va ramane criteriul indestructibil pana la Sfarsitul veacurilor. In masura in care duhovnicul asculta de Biserica Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca, in masura asta sa asculti de duhovnicul tau. Deci, trebuie sa ai si o masura a cunostintei, si a constiintei totodata, care se ingemaneaza una pe alta. Trebuie sa mergem mai constient, si mai intru cunostinta pe calea mantuirii astazi. Impreuna cu duhovnicul astazi. Duhovnicii cam cresc odata cu ucenicii si ucenicii odata cu duhovnicii lor. Noi ne cam sprijinim unii pe altii. Este de un mare folos cand veniti cu astfel de intrebari, altfel lancezim in manastiri, si-o sa obisnuim ca la noi totu-i bine, n-am probleme cu secte, n-am probleme cu strainatatea, n-am probleme cu somajul; mi-aduc babele sapunul, mi-aduc babele fasolea si orezul, si-o duc bine; aicea mai vii, mai dai tu un dolar, eu te pomenesc, ti-am dat borsul de fasole, si-ai plecat. Iata aceste intrebari care vin de peste oceane, care vin din sufletul unor oameni care se confrunta cu nevoile, care n-au plecat neaparat din dragoste de bani si de materie in alta parte – ca stim ca sunt si alte motive, cum am amintit anterior – iata acestora le spunem si noi sa fie interesati, sa nu abdice, si sa inteleaga ca noi crestem impreuna, odata cu ucenicii nostri. Indemn oricum la mai mult studiu, si sa asculte si sa ne probeze pe noi duhovnicii prin lumina invataturii Bisericii Apostolesti. Biserica Apostolica ramane temeiul de neclintit al nostru. Aici este toata identitatea noastra. In Biserica cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca.[...]" Parintele Serafim Badila despre duhovnici Parintele Iustin - Despre falsii pastori "In Biserica sunt oameni platiti sa taca." Parintele Calciu Dumitreasa - Ecumenismul si Masoneria Parintele Justin Parvu - Despre erezia ecumenismului Duhovnici Romani despre Ecumenism Parintele Serafim Badila,de la man.Casiel: Despre ecumenism si intalnirea de la Sibiu Un patriarh ortodox condamnă ecumenismul. Un sinod ortodox a dat anatemei pe ecumenisti Sfintii Parinti Despre Ecumenism Parintele Amfilohie Branza- De ce tac ierarhii! Pr Amfilohie Branza Frica genereaza frica 1 Pr Amfilohie - Pentru apararea Ortodoxiei1/2 Parintele Amfilohie Branza despre INSTITUTIONALIZAREA BISERICII Curajul Marturisirii Adevarului - Pr. Amfilohie REALITATEA DE AZI VAZUTA DE Parintele AMFILOHIE part 1 Slava Domnului ca mai sunt duhovnici marturisitori. Dureaza putin pana iti gasesti duhovnicul potrivit tie. E dreptul tau sa cauti si sa iti alegi un duhovnic care sa fie bun ptr.tine. Cel mai bun si curat mod de a-ti gasi duhovnicul este sa te rogi Domnului sa iti scoata in cale duhovnicul tau. Daca esti impotriva ecumenismului nu inseamna ca gresesti. Ecumenismul este o problema grava, care cauzeaza dezbinare si tulburare, asta pe langa faptul ca este o invatatura straina de ortodoxie. Insa, trebuie sa ai grija cum actionezi si cum te comporti. In prezent, avem de unde sa ne informam. Sunt carti, conferinte cu duhovnicii mari, inregistrari audio etc. Numai sa nu vrei nu cunosti care e situatia. Cum spunea un Sfant din Grecia, putem sa avem noi 1000 de dovezi si de argumente, insa daca nu vor sa creada, nu vor crede. Parintele Cleopa are si el o vorba interesanta: "mai bine 50 in Rai, decat 500 in iad". |
Tags |
antiecumenism e nazist, capitalism=nazism, dezinformare, francmasonerie, incultură, rotary |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noul sef al Masoneriei romane ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 109 | 08.01.2011 23:33:21 |
Ortodoxia si masoneria | Don_Juan | Generalitati | 29 | 26.02.2010 11:43:47 |
Biserica lui Hristos si Masoneria | Laurentiu | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 0 | 26.12.2007 00:19:38 |
|