![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Habar n-am! Poate voi face cum spui. Insa ai omis un lucru: eu acum am si carnetelul si Biblia si ochii si picioarele, probabil si capul. Ca urmare, gasesc ca e mai practic sa ma folosesc de ceea ce am si nu sa ma lansez in ipoteze catastrofice. Iti pare ca are sens? P.S. Am observat ca unele lucruri pe care le port mereu la mine, de pilda Psaltirea, incep sa-mi intre pe ascuns sub piele. Nu stiu cum vine asta, ma trezesc cand si cand ca a mai inflorit un verset pe dinlauntru, ca ma preocupa o catisma intreaga etc. Asta numim in psihologie ca fiind "interiorizare" sau "internalizare", sau mai simplu, "invatare" (care, desigur, are si alte nesfarsite forme si mecanisme). Ceea ce facem, ceea ce practicam mereu, ne constituie! Devenim exact ce practicam. La fel si rugaciunea. Azi o spui cu voce tare, maine o spui cu buzele in soapta si nu stiu cum se face ca, pe masura ce trece vremea, ea incepe sa rasara singura, cand nu te astepti, din nu stiu ce camarute interioare. Te trezesti cu ea, hop!, cand nu te asteptai, desi la inceput o culegeai cand voiai, din carte... Asa ca deocamdata imi tin carnetelul dupa mine, intr-un buzunar mic...:) Carnetelul, ca sa parafrazez un amic (un evreu, Wittgenstein), e o scara pe care urci pana ajungi sa il contii inlauntrul tau, in viata ta efectiva. Apoi nu te retine nimeni sa ii dai cu piciorul... Toate la vremea lor! Last edited by ioan cezar; 21.07.2012 at 20:38:44. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ascultarea de Dumnezeu si invataturile Lui | Sebastiana | Biserica Ortodoxa Romana | 51 | 13.06.2011 00:55:44 |
Lenea nu este plăcută lui Dumnezeu | vicentiu68 | Generalitati | 1 | 07.02.2011 17:03:57 |
Ce inseamna Dumnezeu judeca la Sfintii Parinti? | mihailt | Generalitati | 2 | 12.12.2009 23:33:27 |
Din invataturile Sfintilor Parinti despre cum se deosebim vedeniile. | camiann | Generalitati | 2 | 03.02.2009 15:17:44 |
massmedia indeparteaza credinciosii de biserica | spinu | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 109 | 14.09.2008 13:55:25 |
|