Citat:
În prealabil postat de Eugen7
recomand (atat pentru ortodocsi cat si pentru colegii romano-catolici,
|
Am o curiozitate. Dacă eu v-aș recomanda să citiți o lucrare care să se intituleze "adevărul catolicismului față de ortodoxie, ce ar trebui să știe fiecare ortodox despre BO", ați citi-o ?
Dacă recenzia acestei cărți ar cuprinde următoarea frază:
"citind-o, veți înțelege rolul nefast al grecilor în deturnarea credinței Răsăritului și îndepărtarea lui de Roma ortodoxă. Clark Carlton spune lucrurilor pe nume și nu face rabat de argumente teologice și istorice. Dacă mai aveați vreo îndoială asupra ereziilor în care zace Biserica Ortodoxă această carte vă va trezi la realitate: BO nu este nici ortodoxă și nici catolică. Așa cum spune autorul, cu greu putem numi Creștinism forma de credință promovată de BO..." - ați citi-o ?
Nu am făcut decât să schimb "Apus" cu "Răsărit" și BO cu BC în text. Acuma, serios, dacă eu v-aș "recomanda" să citiți o astfel de carte, ați face-o ?
Domnule Eugen, vă rog să înțelegeți că pentru noi Biserica Catolică este una, sfântă și catolică Biserică despre care vorbește Crezul, trupul Mistic al lui Cristos. Cum puteți să ne "recomandați", de bună credință, lectura unei cărți care este evident anti-catolică, adică atacă Sfânta Biserică ?!!
Domnule Eugen, pentru noi Adevărul lui Cristos se dezvăluie în cadrul Bisericii, în fiecare Sfântă Liturghie la care participăm. Credeți că vreo carte anti-catolică va putea avea asupra noastră o putere de convingere mai mare decât lucrarea Sfântului Duh care ne cheamă și ne nutrește în sânul Bisericii, decât faptul de a fi prezenți la actualizarea Jertfei Mântuitorului în cadrul Euharistiei ? Un minut de rugăciune în fața Sfântului Sacrament, un Rozariu sau participarea la lucrările de caritate ale parohiilor sunt mai puternice, pentru cel care vrea să rămână în adevăr, decât toată propaganda anti catolică pe care o va putea scrie vreodată un Clark Carlton (un baptist care, în căutarea adevărului, n-a reușit din păcate să-și depășească cu totul spiritul schismatic și aversiunea specific protestantă pentru urmașul lui Petru), Hellen White sau alții despre care Mântuitorul ne-a avertizat: "Fericiți veți fi când vor minți și vor spune tot cuvântul rău împotriva voastră, din pricina Mea"....