![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
- Cum putem dobandi Duhul Sfant?
- Daca vreti sa dobanditi Duhul Sfant, va spun, si acesta e lucrul cel mai important in viata duhovniceasca: sa stii sa te smeresti cu adevarat. Eu i-am spus o smerita smerenie. Cu cat te smeresti mai mult, cu atat esti mai mult harazit. Dar atentie! Niciodata omul nu stie ca el este smerit. Daca spui ca esti smerit, te-ai marginit, ai ramas numai la o intelegere rationala a lucrurilor. ... Nu faptele noastre ne mantuiesc, ci ele ne fac vrednice de harul lui Dumnezeu, care este altceva. Deci din educatia pe care si-o face mireanul si calugarul sa nu lipseasca smerenia. Sa nu aiba o parere de sine. Sa se vada ca el este sub toata faptura, sa lupte cu pacostea aceasta de parere de sine, cu mandria asta nenorocita, care a dat atat de lucru cerului - mandria dracilor. Deci cum sa nu ma smeresc, cand stiu ca nu ma mantuiesc din cauza ca nu primesc harul lui Dumnezeu, pentru ca sunt mandru? Vedeti foarte multi oameni de buna credinta s-au pocait de pacatele facute, dar nu au scapat poate de mandrie... Daca suporti cu drag invinuirile, vorbele de rau ale altora este simptomul unui inceput de viata smerita. Daca suporti crucea cu drag, nu silit, e simptomul unei autentice smerenii, deci este Duhul Sfant in tine. (par. Arsenie Papacioc)
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca pot primi niste raspunsuri | andrei23 | Generalitati | 28 | 19.06.2011 18:13:32 |
Caut niste raspunsuri | NeInocentiu | Secte si culte | 108 | 18.04.2011 13:43:12 |
|