Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Nu mă deranjează că tu combați ecumenismul, nici eu nu sunt de acord cu el. Vei fi surprins că sunt preoți călugări care au evlavie la un sfânt catolic, dar că acești călugări nu sunt de acord cu ecumenismul și neorânduileile din BO și chiar le combat. Cel mai probabil că nu vei vei înțelege, ești prea orbit de dogmenele tale antiecumenism. Apropo, a avea evlavie la un sfânt catolic nu este egal cu ecumenist. De aici reiese că nici măcar nu stăpânești aceste dogme cu care vrei să combați ecumenismul sau că nivelul tău de înțelegere este unul slab.
|
Ovidiu, sunt mii de articole ortodoxe despre ecumenism pe net, nu trebuie sa spun eu nimic de la mine. Dar am observat ca nimeni nu stie ca are si conceptii preluate prin ecumenism pentru ca nu stie prea multe despre acesta. Sau intelege doar ce vrea sa inteleaga si ce se potriveste cu conceptiile sale. Sunt persoane care cred ca toate cultele sunt la fel, dar spun ca nu sunt de acord cu ecumenismul. Sau spun ca doar catolicii sunt la fel ca ortodocsii, fiecare cat a inteles sau cat a vrut sa inteleaga.
Eu ma indoiesc ca ar fi preoti calugari cu evlavie la un sfant catolic, cand sunt mii de sfinti ortodocsi. Dar nu e o noutate ca de ecumensim au fost afectati si din cler si din preoti. IPS Corneanu era mitropolit, nu un credincios oarecare. Mai cunosc preoti care mai afirma cate ceva ce tine de filocatolicism, dar sa aiba evlavie si la un sfant catolic nu am auzit, nu mai sunt doar conceptii ecumeniste.
Uita-te la topicele create de mine, acolo sunt destule date, nu de la mine. Sinodul BO a Georgiei a analizat conceptiile ecumensite si a si adoptat hotarari, e ca un Sinod local:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14964
Catolicii au multe invataturi dogmatice gresite fata de ortodoxie, la fel si alte culte. Din concluzia ta reiese ca si credinciosi din alte culte sunt sfinti, si e credeau in Iisus (sau ce credeau ei ca este), nu erau in BO si aveau si ei unele erori dogmatice (nu putem sa ne apucam sa le masuram). Asadar se pot inchina unii ortodocsi la Luther, la Ellen White, dar de ce nu si la Nestorie, Pelagius si altii, ca doar ei aveau cate o mica erezie.
Acum cel putin e evident ca avem conceptii diferite.