Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2012, 14:39:42
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dacă Se plimba prin pridvor înseamnă că a respectat tradiția? Ce-ai fi vrut, ca de Hanukkah să Se ascundă în pivniță până trecea ziua? Mai degrabă aici se aplică argumentul tău că îi găsea pe iudei la Templu (în ziua înnoirii Templului).
putea foarte bine ca in acesta zi de sarbatoare iudaica sa se duca in alta parte, dar a fost in templu participand la sarbatoare. In plus: UNDE ESTE CRITICA LUI HRISTOS LA ADRESA ACESTEI SARBATORI? Facea parte din traditia iudaica, traditie care este rea dupa parerea ta de adventist

Citat:
Ba chiar că au existat suficiente ocazii în care a fost nedreptățit și ar fi trebuit să răspundă cu "ochi pentru ochi" conform acestei legi. Însă El n-a respectat niciodată această lege.
si unde spune ca a desfiintat-o? EL a spus ca NU a venit sa STRCE legea ci sa o implineasca

Citat:
Mai exact omul era continuu în prezența lui Dumnezeu, până la alungarea din Eden. În condițiile actuale, ziua a șaptea este o ocazie în care putem veni în Casa Domnului pentru a fi în prezența Sa, deci sabatul e și o zi a părtășiei cu Dumnezeu și frații, nu doar zi de odihnă.
asta e esenta crestinismului: ca omul sa fie TOT timpul in partasie cu Dumnezeu si fratii si nu doar o zi pe saptamana

Citat:
Actualmente, sinagogile sunt într-adevăr niște complexe ce cuprind pe lângă sala de cult și școli, băi și alte anexe. Pe vremea aceea sinagoga avea și rol social pentru întâlniri publice.
nicaieri nu gasim scris ca Hristos s-ar fi dus in sinagoga pentru socializare (in alta zi decat cea de sabath). Crezi ca evreii isi lasau treburile cotidiene (marea majoritate a provincialilor erau saraci si sa nu uitam ca erau si sub stapanire romana care cereau taxe) pentru a sta la un pahar de vorba in sinagoga?

Citat:
Nu ai dat niciun text, în fine, nu mai contează...
poti cauta si singur in Biblie: perioada cuprinsa din Intrarea Domnului in Ierusalim si arestarea Lui. Acolo ai sa vezi ca a predicat in templu (si NU a fost NICI O zi de sambata)

Le "respectau" în sensul că nu le pângăreau (deși mai făceau și asemenea acte), însă nicidecum nu le celebrau.

Cum să fie fals? Este chiar captură după manuscris (găsești pe internet), am adăugat doar sublinierile cu roșu să le vezi mai ușor. Poftim, același verset și în Codex Vaticanus din sec. IV (sublinierile îmi aparțin):

[quote]Dacă nu ai încredere într-o traducere ortodoxă, cum am mai spus, ia-te după original.[quote]
am incredere in traducerea ortodoxa, de aceea o folosesc pe cea a fostului patriarh Teoctist-editata in timplul lui

Citat:
În schimb apostolii nu. Și nu uita, ei au evangelizat Imperiul Roman, singura Scriptură fiind Vechiul Testament. Care Scriptură vorbește doar de sfințirea și binecuvântarea sâmbetei. Nu că NT ar vorbi de sfințirea și binecuvântarea duminicii, dar ți-am reamintit în caz că ai uitat.
te incurci in cuvinte. Daca apostolii au EVANGHELIZAT imperiul roman, cum puteau ei sa faca asta cu scripturile VT? Puteau doar sa iudaizeze imperiul cu religia mozaica (Vechiul Testament). Evanghelia nu a adus-o Hristos? (de aici si termenul de evangelizare). Apostolii l-au facut cunoscut LUMII pe Hristos si invataturile Sale (evanghelia) si nu invataturile mozaice ale VT
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32