Citat:
În prealabil postat de AlinB
Putem discuta si motivele pentru care a parasit secta adventista.
Se pare ca a divortat si nu a primit aprobare pentru re-casatorie?
Este adevarat ca la adventistii de ziua a saptea exista o politie a divortului si mai si decat la catolici?
Se fac excluderi in baza faptului ca cineva se recasatoreste fara aprobare din partea gruparii?
|
Se fac excluderi in baza faptului ca cineva se recasatoreste, incalcand porunca Domnului Iisus Hristos (adica, se recasatoreste fara aprobarea lui Dumnezeu - sfindandu-L).
"
Eu însă vă spun că oricine îsi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, si ia pe alta de nevastă, preacurveste; si cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurveste."(Matei 19:9)
"
Iar celor ce sunt căsătoriti, le poruncesc, nu eu, ci Domnul: Femeia să nu se despartă de bărbat! Iar dacă s-a despărțit, să rămână nemăritată, sau să se împace cu bărbatul său; tot asa bărbatul să nu-si lase femeia."( 1 Corinteni 7:10).
Nu cred ca este corect sa-i acuzati pe adventisti pentru faptul ca la ei nu se oficiaza curvia, cum se face in alte biserici (unde se oficiaza casatorii pentru persoane care si-au parasit sotul/sotia din alt motiv decat cel al curviei).