Citat:
În prealabil postat de AlinB
Aha, deci n-ai nici o dovada in sensul ca in Biserica primara s-ar fi practicat peste tot obiceiul de a dona intregile averi, dar totusi faci aceasta afirmatie
|
Nu eu fac afirmația, ci Scriptura:
"
Iar toți cei ce credeau erau laolaltă și aveau toate de obște. Și își vindeau bunurile și averile și le împărțeau tuturor, după cum avea nevoie fiecare" (Fapte 2,44-45 - versiunea ortodoxă)
"
Iar inima și sufletul mulțimii celor ce au crezut erau una și nici unul nu zicea că este al său ceva din averea sa, ci toate le erau de obște. [...] Și nimeni nu era între ei lipsit, fiindcă toți câți aveau țarini sau case le vindeau și aduceau prețul celor vândute, și-l puneau la picioarele apostolilor. Și se împărțea fiecăruia după cum avea cineva trebuință." (Fapte 4,32.34.35 - versiunea ortodoxă)
Citat:
Libertate cvasi-totala la capitolul asta.
Fiecare dupa nivelul lui de intelegere.
|
Am înțeles. Chestie de
nivel... despre asta e vorba!
Citat:
Dovezi ca era practicata in Biserica NT?
Zero.
Inca o data pe langa Scriptura..
|
... încă o dată pe lângă subiect. Era vorba de sistemul zecimii practicat încă de-acum 4.000 de ani și despre care
ziceai că noi l-am introdus.
Citat:
"nu crezi" tine loc de Scriptura.
Mai sa fie, ce liberal ai devenit.
Ce s-a intamplat cu "Sola Scriptura"?
|
Nu cred că le-au aruncat pe foc (instrumentele muzicale folosite frecvent de evrei în închinare). Tu cum crezi, că le-au aruncat?
Altfel, principiul
Sola Scriptura se aplică și aici: Biblia vorbește în multe locuri de folosirea instrumentelor muzicale pentru preamărirea lui Dumnezeu.