Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2012, 00:06:16
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aha, deci n-ai nici o dovada in sensul ca in Biserica primara s-ar fi practicat peste tot obiceiul de a dona intregile averi, dar totusi faci aceasta afirmatie
Nu eu fac afirmația, ci Scriptura:

"Iar toți cei ce credeau erau laolaltă și aveau toate de obște. Și își vindeau bunurile și averile și le împărțeau tuturor, după cum avea nevoie fiecare" (Fapte 2,44-45 - versiunea ortodoxă)

"Iar inima și sufletul mulțimii celor ce au crezut erau una și nici unul nu zicea că este al său ceva din averea sa, ci toate le erau de obște. [...] Și nimeni nu era între ei lipsit, fiindcă toți câți aveau țarini sau case le vindeau și aduceau prețul celor vândute, și-l puneau la picioarele apostolilor. Și se împărțea fiecăruia după cum avea cineva trebuință." (Fapte 4,32.34.35 - versiunea ortodoxă)

Citat:
Libertate cvasi-totala la capitolul asta.
Fiecare dupa nivelul lui de intelegere.
Am înțeles. Chestie de nivel... despre asta e vorba!

Citat:
Dovezi ca era practicata in Biserica NT?
Zero.
Inca o data pe langa Scriptura..
... încă o dată pe lângă subiect. Era vorba de sistemul zecimii practicat încă de-acum 4.000 de ani și despre care ziceai că noi l-am introdus.

Citat:
"nu crezi" tine loc de Scriptura.
Mai sa fie, ce liberal ai devenit.
Ce s-a intamplat cu "Sola Scriptura"?
Nu cred că le-au aruncat pe foc (instrumentele muzicale folosite frecvent de evrei în închinare). Tu cum crezi, că le-au aruncat?
Altfel, principiul Sola Scriptura se aplică și aici: Biblia vorbește în multe locuri de folosirea instrumentelor muzicale pentru preamărirea lui Dumnezeu.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32