Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.11.2012, 23:11:48
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Question Optiunile unui crestin ortodox:

Azi cunoastem despre Univers ca:

- stiinta a sustinut ca geocentrismul este gresit, ca pamantul nu sta fix si nemiscat in centrul universului;

- stiinta a sustinut ca heliocentrismul este gresit, ca soarele nu sta fix si nemiscat in centrul universului;

- stiinta sustine ca soarele si galaxiile se invart in jurul centrului galactic care este o mare gaura neagra aflata la 28000 ani lumina
(a fost filmata si pusa pe youtube "animatia", pot garanta pentru asta Catalin2, ioanna, Eugen7, Patriotul, etc)

- stiinta sustine ca universul este in expansiune, ca initial dintr-un punct cat un bob de orez, (fara sa se stie cine a creat acel punct si daca continea toate elementele din tabelul lui Mendeleev) in urma unei explozii Bing-Bang (o explozie fara cauze cunoscute, necontrolata), in miliarde de ani, intr-un mod pur chimic si aleator, in urma unei intamplari nefericite a aparut omul, probabil dintr-o eroare genetica (o maimuta bolnava sau radiata)

Eu, in calitate de crestin ortodox, trebuie sa aleg doar una dintre variantele de mai sus!
Eu, in calitate de crestin ortodox, trebuie sa respect Scriptura si Traditia Sf Parinti si sa ignor pe cat se poate ce crede "stiinta"
Eu, daca as fi fost liber de aceste constrangeri as fi preferat sa nu fiu pus sa aleg. Eu prefer sa cred si atat!
Eu cred ca stiinta a gresit cu teoria evolutionista a Bing-Bang-ului! Nu-mi prea raman multe optiuni dupa ce exclud acesta teorie.

Last edited by neica_nimeni_altul; 22.11.2012 at 23:23:06.

Tags
evoluționism teist, geocentrism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 28.07.2020 23:49:47
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
Ce este o erezie ? STEPHAN Dogmatica 16 15.06.2012 17:58:42
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie colaps Generalitati 217 27.09.2010 14:37:40
Este islamismul (musulmanismul) o erezie ariana? mihailt Generalitati 24 01.08.2010 13:17:27