Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pai ce sa zic, probabil ca urma o lista cu metodele contraceptive indicate de Sf. Apostol, dar din pacate acea parte s-a pierdut fara doar si poate in negura istoriei, o parte fiind redescoperita de romano-catolici, secole mai tarziu si o parte mult mai substantiala de lumea neoprotestanta, "Sola Scriptura" ("Sola" - inclusiv in partile care lipsesc - completam, ca imaginatie avem si este istoric dovedit - cu istoria ereziilor inclusiv ispitirea lui Hristos din pustiu - ca din textul sacru se poate deriva orice, la o adica chiar si blasfemii, toate cu citate si pretentii de legitimitate duhovniceasca).
|
Nu stiu unde ai vazut tu ca am propus sau lasat sa se inteleaga faptul ca sunt permise metodele contraceptive. Eu am facut referire al ceea ce spune Sfanta Scriptura.
Cred ca "Sola Scriptura" se refera la exact ceea ce inseamna, iar tu te afli intr-o pozitie care accepta, spre deosebire de altii, si alte scrieri ca fiind inspirate de Dumnezeu sau avand o autoritate cel putin egala cu Sfintele Scripturi (canonice).
Sper sa nu mai citesti printre randuri. Vad ca vrei motive de disputa dar, daca vei continua, ma opresc.
Fii binecuvantat!