![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce trist si inutil mi se pare sa deschizi acest topic numai pentru ca doresti sa ne arati noua, crestinilor, ca un ateu nu e neaparat mai rau decat un crestin!
Orice crestin de bun-simt stie asta. Si fii sigur ca si acel preot care a vorbit la conferinta(nu stiu cine era, dar sigur un om important) stie asta. El ar sti daca te-ar cunoaste fata in fata daca esti materialist sau nu si nu ti-ar pune in carca greseli pe care nu le faci. Si totusi un ateu de treaba nu va putea fi niciodata mai util si mai bun pentru societate decat un crestin sincer ancorat in Hristos. Si stii de ce? Pentru ca in fata suferintelor si a durerilor provocate de altii, un ateu probabil va raspunde, in cele din urma, conform legilor firii - va ceda la rautate, oricat de mult si-ar dori sa nu cedeze, pentru ca e in legea firii sa avem o limita. Un ateu nu va putea sa suporte toate atrocitatile prin care au trecut sfintii din inchisorile comuniste. Pentru a putea depasi astfel de momente, iti trebuie puteri supraomenesti. Or aceste puteri nu le poti obtine decat daca ai harul lui Dumnezeu, chiar daca poate acum negi acest lucru. Daca esti om, ateu, daca mergi doar dupa puterile omenesti, nu poti suferi asemenea atrocitati si apoi sa spui cu seninatate "Sa nu ne razbunati", sau sa spui ca Steinhardt in Jurnalul fericirii, ca totusi, perioada din inchisoare a fost cea mai fericita din viata lui. Este impotriva legilor firii sa gandesti asa. Iata, un crestin bun (atentie, nu unul in formare, ci unul bun) va raspunde intorcand obrazul si rabdand si iubind pe prigonitori. Pana la urma societatea noastra, daca vrea sa progreseze, are nevoie de dragoste nu de o religie, iar dragostea adevarata o gasesti numai in ortodoxie, o gasesti numai la noi, pentru ca Dumnezeu al nostru este Dragoste. Daca ai putin bun-simt in tine si probabil ca il ai, cred ca in sinea ta imi vei da dreptate. Daca ai incercat macar o data sa ierti celor care iti gresesc, probabil ca ai observat cat de greu este sa faci asta pe lucruri marunte. Te rog, reflecteaza putin - ai putea sa ierti daca ai fi supus la torturi de neimaginat ca sfintii din inchisorile comuniste? |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Discutie din cealalta lume | NEYRA 383 | Intrebari utilizatori | 8 | 19.08.2010 19:08:55 |
Diferenta intre spovedanie si discutie cu preotul | sophia | Impartasania (Taina Euharistiei) | 37 | 06.03.2010 15:46:44 |
Maturitatea cu care alegem un subiect de discutie. | LERIM | Biserica Ortodoxa Romana | 9 | 07.07.2007 14:00:44 |
|