04.12.2012, 09:08:59
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de UNNOOM
Am dorit initial sa pun o intrebare critica la o afirmatie ilogica din conferinta cu privire la notiunea de suflet si la faptul ca acesta face diferenta intre om si animale. Dar no... referirile la atei m-au determinat sa pun alte intrebari:
"ce aveti cu ateii?"
"prin ce sunt mai rai ateii decat crestinii?"
Am asteptat raspunsul cateva minute. Cand a venit randul intrebarilor mele... am aflat opiniile domnului preot (care era langa domnul profesor)! Opiniile acelui preot nu erau diferite in mod fundamental de opiniile unei cunostiinte care mi-a zis ca sunt condus de satana! Dupa aceste doua intrebari... am aflat "rautatea potentiala" a ateilor si ce sunt capabili sa faca fiindca sunt atei! (...)
Am cunoscut un ateu care nu are nimic cu ortodocsii deoarece nu fac evanghelizari si nu il agaseasa... insa se leaga de adventisti si martori ai lui Iehova ori de cate ori are ocazia (si daca nu are, gaseste el motive sa se lege de ei)! Ii plac oamenii religiosi fixisti fiindca cu ei se distreaza cel mai bine (cam cum ma amuza pe mine crestinii care cred teorii ale conspiratiei).
|
Sufletul spiritualizat face diferenta intre om si animal. Omul tinde spre Absolut (Dumnezeu personal), raportarea sa la absolut tine de fiinta sa. Animalele nu au viata spirituala, ci doar viata biologica. Cat priveste „rautatea potentiala a ateilor” ar trebui sa depasesti cultul victimizarii si sa cugeti mai bine raspunsul preotului, chiar si a cunostintei tale. Aminteai de razvratirea ateilor, care, in ciuda aparentei eliberari, duce in cazul multora la captivitate intr-o irationala idiosincrasie. Doar o anestezie intelectuala il poate face pe un om sa priveasca cu dispret Scriptura, care a stat la baza civilizatiei europene si sa-l transforme intr-un aprig militiant impotriva educatiei religioase, a scoaterii religiei din sfera educatiei. Vidul interior il face pe altul sa rada pe seama altora, insa discernamantul precar, doar le confirma celorlalti ca nu esti liber atunci cand alegi, ci doar atunci cand alegi bine, iar ateismul pe care-l trambiteaza cu o mandrie triumfalista le starneste compasiune.
|