Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2013, 21:39:21
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alecsandra_ldc Vezi mesajul
Mie nu imi place cand se machiaza si se vede clar ca ceva a fost fortat acolo si e nelalocul lui dar incerc sa inteleg ca asta le face sa se simta mai.."sofisticate",mai "doamne", nu cred ca intentia lor a fost aceea de a atrage barbati, clar.Si ma refer la femei de cel putin 60 si ceva de ani poate chiar mai mult.
Conform invataturii crestine machiajul e de evitat. Nici eu nu cred ca in spatele machiajului se ascunde neaparat dorinta de a atrage sexul opus, cat de a fi impacata cu tine insuti, de a te simti bine, a-ti oferi increderea de care ai nevoie. Un ten cu imperfectiuni sau anumite trasaturi ale fetei pot dezvolta complexe de inferioritate, pe care unele le depasesc prin machiaj, placandu-se mai mult machiate decat palide. Unii ar spune ca e lipsa de incredere in sine si in propriile calitati. Doamnele mature ce se machiaza cred ca o fac pentru ca le-a intrat in reflex, ele tot timpul fiind genul care s-au ingrijit si printr-un machiaj. Mi-e greu sa cred ca o femeie care nu s-a machiat pana la 50 de ani, o va face incepand cu aceasta varsta. Mama mea, care are 60 de ani, n-ar iesi din casa fara dermatograf si ruj, e in rutina zilnica, asa cum e cafeaua de dimineata. Daca as intreba-o "la ce ai renunta: la ruj sau la cafea", mai mult ca sigur ar spune cafeaua. Bunica era acelasi gen, in sensul ca nu iesea din casa nearanjata ( nu atat machiaj, cat parul aranjat/coafat si mai mereu purta palarioara sau toca, caci in conceptia ei, o doamna/femeie maritata, trebuie sa aiba capul acoperit)

Last edited by ioanna; 21.01.2013 at 22:21:54.
Reply With Quote