În prealabil postat de bogdan81
Eu cred ca pamantul e tanar. Ma puteti numi prost, retrograd, invechit, dar eu cred asa cum spune Biblia. Colegul Celestial Pottery spunea de generatiile de dinozauri.
Dar cine stabileste cate generatii de dinozauri au trait pe pamant?
Iar la urma urmei, daca negam faptul ca pamantul e mai tanar decat cred evolutionistii, atunci inseamna ca tot ce scrie in Biblie e o legenda.
Nici un personaj de acolo nu exista, totul e alegoric, totul e o poveste.
Astea sunt consecintele acceptarii evolutionismului teist.
Mai demult citeam o carte de cardinalul Ravasi - Intrebari privitoare la credinta.
Omul facea eforturi "monstruoase" sa mentina adevarul Bibliei, sustinand in acelasi timp ca totul e o alegorie. Ca nici Adam si Eva, nici Cain sau Abel sau Set, nici Noe sau Enoh nu sunt personaje reale, ci doar alegorii, metafore. Bietul cardinal, nici nu mai stia cand a devenit omul om. Ba zicea ca odata cu limbajul, ba odata cu constiinta. Dar pe urma isi dadea seama ca nici asa nu merge, fiindca dupa evolutionisti, totul a aparut treptat, si limbajul, si ratiunea si constiinta. Asa ca omul inceputurilor era de fapt un sub-om, sau o jumatate de om, sau un om redus mintal, etc.
Doamne, cate aberatii!
Ce eforturi penibile trebuie sa faca unii ca sa impace ateismul , pardon, evolutionismul cu crestinismul.
|