Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2013, 23:33:31
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
A emite opinii de tip liber-cugetător despre Preasfânta Născătoare de Dumnezeu constituie, după convingerea mea de neclintit, nu doar o greșeală impardonabilă ci și un semn al unei grave alienări în miezul credinței personale. Rebeliune și înșelare, duh eretic fără a mai fi necesară vreo demonstrație. Aceasta întrucât Biserica, prin sfinții ei și astfel prin Duhul Sfânt, a descoperit deja Cine este Împărăteasa Cerurilor și ce se cuvine să facem noi creștinii față de Ea. Cântările din Catavasier sunt doar un mic exemplu în acest sens.
Doar că eu nu am emis păreri personale despre Maica Domnului, ci despre inovația (și am specificat clar că nu spun inovație în sens de erezie) preacinstirii ei (în sensul cultului pe care de exemplu îl are azi în Biserica Ortodoxă) care nu există în cărțile canonice ale Noului Testament, ci am adus înainte poziția unui sfânt, canonizat în Biserică, care în "Despre Ierarhia Cerească" nu pomenește nimic despre Maria și cum că aceasta ar fi deasupra heruvimilor și serafimilor; eu nu spun că nu este, eu doar am spus ceea ce se poate citi în acea carte a unui sfânt canonizat. Iar cartea a apărut undeva pe la începutul sec. VI (cel puțin asta este varianta cea mai probabilă pe care am auzit-o).
Reply With Quote