![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-o anume masura, unii din fratii mei idolatrizeaza Occidentul si ingenerece este la vest de Tisa/Cortina de Fier/linia Hungtington, si altele ca acestea (gen faza cu "Papa = Cristos pe Pamint"). Intr-o anume masura, dvs. si neincoronata regina suedeza a zelotismului de pe forum idolatrizati "Bizantul dupa Bizant" si Athosul. Eu resping excesele de narcisim confesional si diolatrie subiectiva de ambele parti. Fiintelor umane, in genere, le palc etichetele si stapinii. Mie, unuia, imi plac exceptiile. Asa ca, in aceasta privinta, cultiv exceptia si "iesitul din rind". Ma simt mult mai bine formal inregimentat in ceva, dar cu judecata independenta de orice pat procustian facut in alte minti decit a mea. Punct. Deopotriva occidentolatria si considerarea Bisericii ca o Armata/un Stat, ca si cultul personalitatii calugarilor/"marilor duhovnici" imi produc o anume repulsie. Sincer. Macar la ei e limpede: sunt oameni onesti, si spun ce cred sincer, chit ca acel ceva este facut de altii (BC si ideologia ei), in unele cazuri. Mihai este un Mitteleuroper cu corectitudinea banateana in singe, incompatibil cu coruptia/neseriozitatea/delasarea regateano-balcanica; probabil o resimte si o respinge ca pe ceva patologic/invaziv, iar Mihnea, normal, spune ce crede, si ce "trebuie" sa spuna, mai ales ca e elementar ca locuieste "dincolo" si nu face ca dvs., sa se bucure de nivel de trai englez, si sa suspine cu gindul la Athos, vituperind pe cei de la care ia salariul. Ce impresie v-ar face un intretinut/o intretinuta de parinti, care isi injura parintii pe la toate colturile, fiind culmea, chiar in casa lor?! Mie, greata. Nu sunt de acord 100% cu fratii mei, dar macar ei nu isi tradeaza crezul, fie acel crez "compilat" de fapt de altii ("Biserica"), acum multe secole. Si, repet, mai e legea ospetiei, aia nescrisa si buna si veche: nu iti porcaiesti pe cel care iti da de mincare. A propos, va reamintesc ca anglicanii nu sunt catolici, ci, cu exceptia celor care au trecut recent Tibrul inapoi, sunt anti-catolici, si inca ferventi paina la absurditate. Asa, cam ca unii "mari duhovnici" din semintia celor care omorau (a)romani in Balcani cu multa placere, acum mai putin de un secol. Dar despre asta, mai in amanunt, pe alt topic, altadata. (Va recomand "Vulturii Pindului". Daca chiar tineti la poporul roman, o sa vedeti cam cu ce se maninca clerul "aheilor si dorienilor"... foaienationala.files.wordpress.com/2009/08/vulturii_pindului.pdf ). Sau rasism si msiticism fanatic, cuplat in stil grecesc cu demagogia si prefacatoria si inconsecventa crunte: http://www.crestinortodox.ro/religie...88-122218.html Last edited by celestial_pottery; 22.03.2013 at 19:43:57. |
|