Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2013, 16:17:49
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Sarbatorim. Dintr-un anumit punct de vedere chiar si jertfa este o sarbatoare si nu o comemorare, cuvant pe care il putem spune atunci cand ceva tragic se intampla, de ex. comemoram victimele comunismului. Dar in ce priveste invierea nu e nimic de comemorat, e vestea buna pe care o sarbatorim.
Iata ce spune Dex:
" COMEMORÁ, comemorez, vb. I. Tranz. A celebra solemn amintirea unei personalități sau a unui eveniment important. – Din fr. commémorer, lat. commemorare. "
Ilustrul profesor Ene Braniste vorbeste atat de frumos despre Sarbatoarea pascala, utilizand in repetate randuri cuvantul comemorare. Am nadejdea ca parintele profesor doctor, autor a atator carti de liturgica, precum si a dictionarilor enciclopedice de cunostinte religioase avea discernamant in folosirea termenilor.
Chiar am gasit extras dintr-o carte a parintelui. http://www.crestinortodox.ro/liturgi...sti-70676.html
Conotatia pe care o da societatea laica nu ar trebuie sa resfranga si in Biserica.(vedem ce sens da societatea laica expresiei de "sarac cu duhul"). Ei cu ale lor, noi cu ale noastre.

Last edited by lore86; 01.04.2013 at 16:31:34.
Reply With Quote