Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2013, 16:41:49
ortodoxa2310 ortodoxa2310 is offline
Member

Data înregistrării: 31.03.2012
Implicit

imi cer scuze, n-am citit toate postarile...

Adoptia este, bineinteles, o fapta nobila, si mai ales in cazul in care copilul adoptat este crescut crestineste.

Cunosc si eu persoane care fie vor sa adopte, fie au adoptat deja... pot sa spun, din ce am vazut, ca cei care se decid intr-un final sa NU adopte (si sunt destui), o fac din cauza ca exista o posibilitate foarte mare sa primeasca un copil de etnie roma. Majoritatea covarsitoare a copiilor din orfelinate sunt romi.

Este o problema foarte mare, mentalitatea asta... si discriminarea este f mare chiar si in cadrul institutiilor care se ocupa de acesti copii. Pe langa stigma data de statutul de orfan, se adauga stigma data de etnie- si nu este deloc usor de suportat.

Apoi... mai e factorul varstei. Cam toti cei care adopta, vor, citez- "sa aiba maxim 2-3 luni, si cel putin sa arate mai alb, sa para roman" :)

Ce sa mai vorbim acum de noblete... in tara lu' "cine are sa si-i creasca, cine nu, sa nu-i doreasca" si unde toate doamnele filosoafele cu tamplele caruti sfatuiesc "daca nu-i al tau, mai bine deloc, nu-ti iei tu pe cap povara altuia"...

Este discutabil.. cat din ceea ce devine un adult vine din bagajul genetic, si cat din educatie si imprejurari. Daca am pune intrebarea altfel: "cat de mari sanse are sa devina sfant" cred ca s-ar mai clarifica lucrurile. Dumnezeu nu ar considera etnia un criteriu pt. mantuirea cuiva.

Este o situatie dificila... sunt absolut convinsa ca asta este principala cauza pt care adoptiile sunt destul de putine in tara noastra. Maj. copiilor sunt romi.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre adoptie Simply_me Generalitati 8 05.07.2012 14:33:53
Copil dat spre adoptie armanda Generalitati 5 29.02.2012 09:36:04
cununie si adoptie nicoletaL Nunta 4 31.08.2011 15:47:39