Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2013, 15:35:21
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cred ca nu mai este vremea nuntii-afacere si spun asta pentru ca cei ce se aventureaza la asa ceva ies de multe ori in pierdere. Cheltuiesc prea mult, invitatii vin in functie de posibilitati...

Este de dorit sa faci nunta asa cum simti, nu cum se face, sa pui accent pe Taina. Din experienta pot sa spun ca atunci cand faci nunta mare esti imprastiat in toate partile, nu reusesti sa te bucuri de ceea ce este cu adevarat important.

Horatiu, iti inteleg punctul de vedere exprimat in topic, dar nu in toate cazurile darul in bani este ceva rau. De exemplu decat sa mearga jumatate din invitati cu seturi de farfurii si pahare, omul se gandeste sa dea o suma de bani (fara sa ii se pretinda sau sa fie o suma standard). Mirii pot cumpara cu acesti bani lucruri de folos in viitoarea lor gospodarie, o masina de spalat, un aragaz, etc.

Chiar daca mirii nu pretind cadou sau bani, bunul simt al invitatului nu il lasa sa mearga cu mana goala. Asa cum la ziua cuiva ducem un cadou, asa si la nunta, ducem un dar dupa posibilitati, iar unii nestiind ce anume sa cumpere prefera sa dea bani pentru ca mirii sa cumpere exact ce au ei nevoie. Nu ma refer aici la nunta clasica cu dar in bani in functie de meniu.

Si din pacate, nunta cu dar (cu strigare nu am vazut niciodata), este o realitate in zilele nostre. Cei mai multi fac nunti fastuoase, cu mare cheltuiala, ca asa se face si asa inteleg ei nunta (se merge pe modelul vazut si considerat cel mai reusit), si spera ca banii cheltuiti sa ii recupereze din darul invitatilor.
Reply With Quote